Nyheter

Premiär för Aeroflots direktlinje mellan Moskva och Göteborg

Under söndagkvällen var det premiär för Aeroflots dagliga flyglinje mellan Moskva och Göteborg Landvetter Airport. Det är den första direktlinje som det ryska flygbolaget öppnar till en regional flygplats i Skandinavien.

Moskva är en viktig destination för Västsverige, både för privat- och affärsresenärer, och direktlinjen gör det även smidigt för västsvenskarna att resa vidare till Aeroflots destinationer i Asien. Inräknat den ryska huvudstaden består Göteborg Landvetters utbud nu av närmare 100 resmål.

Nu kommer västsvenskarna att kunna flyga direkt från Göteborg Landvetter till Moskva, och även vidare till Aeroflots destinationer i Asien. Det ger en betydligt smidigare resa för de cirka 8 000 årliga resenärer som hittills behövt mellanlanda på väg mellan Göteborg och Moskva. Det är lika många ryska som svenska resenärer som idag reser mellan de två städerna och av dessa är cirka 60 procent privatresenärer. Moskvas kulturskatter såsom Vasilijkatedralen och Kreml på Röda Torget är nu knappt 2,5 timmars flygresa bort för västsvenskarna.

– Genom Aeroflots satsning får vi på kort tid ytterligare en viktig direktlinje och nu till Moskva. Vi är väldigt glada över det ökande intresset för vår region som också bidrar till målet att dubblera antalet gästnätter till år 2030. Samtidigt kommer de västsvenska företagen närmare den ryska marknaden och den potential det innebär, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Resenärerna kan välja på sju avgångar i veckan från Landvetter till Moskva Sheremetyevo, en av Moskvas tre flygplatser. Flygtiden är 2 timmar och 25 minuter och flygplanstypen är en Sukhoi Superjet som lanserades 2008.

På bilden:
Ryska Aeroflot är nytt flygbolag på Göteborg Landvetter Airport.
Foto: James Price