Nyheter

FREJA förlänger samarbetet med Logicenters

FREJA Transport & Logistik AB varit verksamma i anläggningen i Høje- Taastrup i Danmark sedan 2004. Ett nytt hyresavtal är nu tecknat mellan Logicenters och FREJA, som innebär en förlängning av samarbetet med ytterligare 15 år. Dessutom väntar nu nya uppgraderingar av fastigheten.

Nu förlängs hyresavtalet mellan fastighetsägaren Logicenters och hyresgästen FREJA. Sedan 2004 har transport- och logistikbolaget varit verksamma i fastigheten i Høje-Taastrup i Danmkark. Avtalet innebär att FREJA stannar till 2033, en förlängning med hela 15 år.

Delar av den 15 929 kvm stora anläggningen ska dessutom uppgraderas för att kunna hantera läkemedel, vilket inkluderar utrustning med nytt värme- och kylningssystem.

Anläggningen är belägen på Litauen Allé 6 i Høje-Taastrups TransportCenter, 15 km från Köpenhamn. FREJA Transport & Logistik AB levererar och förvarar varor, så som exempelvis läkemedel, till kunder som ställer höga krav på såväl transporten som lagerlogistiken. Denna fastighet är en av FREJAs internationella crossdocking-anläggningar i Danmark.

– FREJA är en nyckelkund för Logicenters, vilket gör oss extremt stolta över att förlänga vårt samarbete. Vi strävar efter att vara en strategisk partner för våra hyresgäster och förstår vikten av att erbjuda flexibla anläggningar med moderna specifikationer. Därav den kommande uppgraderingen av fastigheten FREJA nyttjar, säger Mikael Sahlin Olesen, Asset Manager på Logicenters.

– Vi har alltid varit väldigt glada och stolta över denna anläggning. Eftersom cirka 6 000 kvm behöver uppgraderas för att kunna hantera läkemedel, var det ett självklart val för oss att förlänga avtalet med Logicenters. Logicenters är en fastighetsägare vi har alltid haft ett gott och utvecklande samarbete med. Förutom ett 15 årigt avtal tillsammans har vi även inkluderat en klausul som ger oss den frihet vi alltid söker och vill ha som tillväxtkoncern, säger Ulrik Rasmussen, FREJA Danmarks VD.