Nyheter

Malin Frenning tar plats på ÅF som chef för division Infrastructure

Från Telia till Stockholms Läns Landsting till ÅF. Malin Frenning gör idag sin första dag som chef för division Infrastructure och medlem av ÅFs koncernledning.
Den nya divisionschefen har lång erfarenhet av att leda stora komplexa organisationer, såväl inom privat som offentlig sektor. Bakom sig har hon ledande befattningar inom TeliaSonera-koncernen och kommer närmast från Stockholms Läns Landsting som landstingsdirektör.
– Det är en spännande tid att kliva in i ÅF och axla ledarskapet inom division Infrastructure. Digitalisering, urbanisering och samhällsutveckling är områden som jag i olika former arbetat med under hela min karriär och jag ser fram emot att nu göra det inom ÅF både i Sverige och internationellt, säger hon.
Malin Frenning gick maskinteknisk linje vid Luleå tekniska universitet, där hon även 2011 utsågs till Teknologie hedersdoktor. Samma år utsåg tidningen Veckans Affärer henne till den mäktigaste kvinnan i svenskt näringsliv.
Malin tar över rollen från Mats Påhlsson som går i pension i mars. Mats startade division Infrastructure år 2011 med cirka 800 medarbetare. Under hans ledning har divisionen vuxit till 4 500 personer med en omsättning på drygt 5 miljarder SEK (2017). Mats fortsätter under viss tid som senior rådgivare på ÅF med fokus på den planerade integrationen av ÅF och Pöyry.
– Att lämna över till en samhällsbyggare med gedigen kunskap inom digitalisering känns jättekul och helt rätt. Med Malin vid rodret har ÅF alla förutsättningar att ta nya höjder och fortsätta skapa ledande lösningar inom samhällsutveckling. Jag gläder mig åt nästa kapitel i ÅFs och divisionens utveckling, säger han.
Bilden:
Malin Frenning chef för ÅF:s division Infrastructure.
Foto: ÅF