Nyheter

Trafikverket i Kristianstad rekryterar 100 nya medarbetare

Trafikverket arbetar ständigt med utvecklingen av framtidens infrastruktur. Nu startar rekryteringen av 100 nya medarbetare till regionkontoret i Kristianstad för att möjliggöra kommande satsningar såväl regionalt som nationellt.

Sverige ska ha en robust, miljöanpassad och pålitlig transportinfrastruktur som ligger i framkant när det gäller innovativa och effektiva lösningar. Det slog regeringen fast genom beslutet om Trafikverkets nationella plan 2018–2029. Trafikverket har anställt många nya medarbetare det senaste året och fortsätter anställa för att skapa förutsättningar för att genomföra uppdraget. Nu har turen, efter ett regeringsuppdrag om att utöka statliga myndigheters närvaro ute i landet, kommit till Kristianstad.

– Vi är inne i en tillväxtfas. Just nu gör vi stora satsningar på infrastrukturen och därför söker vi en mängd olika kompetenser till vårt regionkontor i Kristianstad, det rör sig om allt från utredare till specialister och projektledare, säger Roger Essbrant, HR-chef på Trafikverket.

Pendlingsmöjligheterna i regionen är goda och förhoppningen är att Trafikverket kan locka nya medarbetare också från sydligare delarna av Skåne, Blekinge och södra Småland.