Nyheter

UPS samarbetar med TerraCycle om ett nytt retursystem

UPS presenterade nyligen sitt samarbete med TerraCycle och det nya, återanvändbara retursystemet LoopTM . TerraCycle är ledande inom hållbara förpackningar och tillsammans med UPS har de tagit fram hållbara förpackningar för leverans av konsumtionsvaror.
Samtidigt tar UPS en åtråvärd plats på CDP:s lista över företag som har riktig påverkan inom hållbarhet. CDP – tidigare the Carbon Disclosure Project – synar varje år företag på deras insatser inom CSR och rankar dem därefter.
UPS har tillsammans med några av världens största konsumentproduktföretag gått in i ett samarbete med TerraCycle. TerraCycle är ledande inom återvinning och hållbara förpackningslösningar för konsumtionsvaror. Tillsammans med UPS presenterade TerraCycle ett nytt, innovativt och återanvändbart retursystem för hantering av konsumentförpackningar. Systemet heter LoopTM och testas just nu i Paris och New York som ett första steg mot bred implementering världen över.
Med det unika Loop-systemet kan företag utesluta engångsförpackningar runt sina konsumtionsvaror och kunder kan istället få sina varor levererade i en mängd olika, skräddarsydda, märkesspecifika och hållbara förpackningar.
Förpackningarna kan sedan samlas in, enkelt rengöras och fyllas för återanvändning.
– Målet med Loop är att eliminera vårt behov av engångsförpackningar medan vi samtidigt förbättrar upplevelsen och förpackningen i sig, säger TerraCycles VD Tom Szaky UPS och TerraCycle samarbetade för att utforma leveranssystemet som kan hantera allt från vätskor och torrvaror till vanligare konsumentvaror och mer alldagliga produkter. UPS Package Design and Test Lab bidrog med en design som är tilltalande för konsumenter, men ändå hållbara nog att användas gång på gång. Förpackningarna tål de stötar som kan inträffa under frakt och kan hålla tätt om det är vätskor i paketen.
– Innovation är och har alltid varit nyckeln till allt vi gör här på UPS, och vi är väldigt glada över att kunna jobba med TerraCycle. Det har varit lärorikt och intressant för oss att jobba med förpackningarna och att bidra med vår kunskap kring logistiksystemet för alla Loops kunder. Som ledande inom hållbarhet och ett företag som verkligen tror på cirkulär ekonomi är samarbetet med Loop något vi verkligen uppskattar, säger UPS Cheif Sales and Solutions Officer, Kate Gutmann.
Samtidigt tillkännagav UPS att bolaget tagit en eftertraktad plats och lyfts som ett världsledande företag inom klimatåtgärder av CDP – tidigare kallat Carbon Discloure Project. Varje år redogör tusentals företag information om sin miljöpåverkan, potentiella risker och framtida möjligheter till CDP. Utifrån rapporterna som skickas in betygsätts företagen beroende på hur effektivt de arbetar för att motverka klimatförändringarna.
Innan betygen sätts synar CDP hur omfattande rapporterna är och företagen mäts bland annat efter sin medvetenhet och hantering av miljörisker samt sin demonstration av bästa praxis i samband med miljöledarskap. Några av kriterierna handlar bland annat om att fastställa ambitiösa och meningsfulla mål. Under 2017 satte UPS ett mål att minska sina utsläpp av växthusgaser från globala markverksamheter med 12 procent år 2025.
Om UPS
UPS är en global ledare inom logistik som erbjuder ett brett utbud av lösningar för transport av gods och som arbetar för att underlätta internationell handel. UPS arbetar också med att utveckla avancerad teknik för att stötta näringslivet. UPS, med huvudkontor i Atlanta, är aktiva i mer än 220 länder och områden över hela världen. UPS kan hittas på webben på ups.com eller på pressroom.ups.com. Företagets blogg kan hittas på longitudes.ups.com. För att få nyheter direkt från UPS, vänligen besök och följ @UPS_News på Twitter.