Nyheter

Volvo Car Sverige startar året som etta och tvåa

Volvo Car Sverige startar 2019 med två bilar i topp och behåller med god marginal platsen som marknadsledare. Månadens etta är Volvo V60 och månadens tvåa är Volvo V90. Totalt registrerades 4073 Volvobilar i januari. Volvo har 18,4 procent av totala antalet registrerade laddhybrider.
Branschorganisationen Bil Sweden gick i dag ut med januari månads registreringsstatistik. Efter det annorlunda bilåret 2018 startar ett nytt år med nya utmaningar.
– Det är alltid spännande i inledningen av ett nytt år. Vi bevisar för årets första månad att efterfrågan på våra premiumbilar är stabil. Vi har nu ett helt förnyat produktprogram, säger Jessica Span, försäljningsdirektör för Volvo Car Sverige.
Bil Swedens siffror visar att Volvo Car Sverige har fyra bilar på tio-i-topp. Volvo V60 ligger som ledare med 1227 registreringar. God tvåa är Volvo V90 med 1209 registreringar. Volvo XC60 ligger på fjärdeplatsen med 796 registreringar. Och på åttondeplats befinner sig Volvo XC40 med 442 registreringar. Under januari registrerades också 259 Volvo V40 och 140 Volvo XC90.
Januari månad visade också på ökning när det gäller antalet registrerade laddhybrider. Volvo Car Sverige har 18,4 procent av marknaden och den mest sålda laddhybriden från företaget är Volvo XC60. I slutet av förra året startade också produktionen för Volvo V60 T8 och fler laddhybrider och mildhybrider introduceras under året.
Ytterligare en ny bil lanseras på den svenska marknaden till helgen.
– Våra Volvohandlare bjuder in till premiärvisning av nya Volvo V60 Cross Country. Under helgen får våra våra kunder chans att titta närmare på och provköra den. Cross Countrybilar är uppskattade i Sverige, och vi tror starkt på V60 Cross Country, säger Jessica Span.
Foto: Volvo Cars