Nyheter

Kia Ceed vinner designpriser i iF Awards

Alla tre versioner av nya Kia Ceed vinner priser i prestigefylld designtävling. Kia Ceed halvkombi, Sportswagon och ProCeed tilldelas designutmärkelsen iF Award.
Kia Motors har fått tre nya utmärkelser att lägga till sin växande samling av priser för god design. Det är tredje året i rad som Kia vinner tre iF Awards. Totalt har nu 18 modeller fått detta eftertraktade pris sedan 2010.
Tre versioner av nya Kia Ceed
Tredje generationen Kia Ceed har lanserats som 5-dörrars halvkombi, familjekombi – Sportswagon – och en helt ny ”Shooting Brake” – ProCeed. Kia är det första volymmärket att lansera en sådan modell, som kombinerar en elegant coupédesign med kombibilens utrymmen och mångsidighet. ProCeed skiljer sig från sina syskon med andra proportioner och särskilda designelement.
Femdörrarscoupén Kia Stinger står för en del av inspirationen till nya Ceed. Medan den karaktäristiska tigernosgrillen blivit något mindre jämfört med föregångaren har motorhuven förlängts samtidigt som hållningen blivit mer upprätt och bredaxlad. Utsträckta horisontella linjer i kombination med en bågformad sidofönsterlinje bidrar till ett mer moget utseende.
Kia Ceed är en europeisk modell som är designad på huvudkontoret i Frankfurt, framtagen på utvecklingscentret i Rüsselsheim och tillverkas i fabriken i Slovakien.
iF Design Award är ett av världens viktigaste pris för framstående design och etablerades redan 1953. I år deltog företag från 50 länder med 6 400 bidrag, som bedömts av en internationell jury bestående av 67 designexpterter
Bild: Kia