Nyheter

Logicenters utvecklar framtidens crossdockanläggning för Bring i Danmark

Logicenters ska utveckla en 14 872 kvm stor fastighet strax utanför Köpenhamn. En nästan 12 meter hög crossdockanläggning med moderna och flexibla specifikationer ska uppföras och planeras färdigställas under 2020. Då flyttar även hyresgästen Bring Danmark in sin verksamhet.
Den första april 2020 ska en 14 872 kvm stor fastighet stå färdigställd på Ventrupparken 4 i Greve. Större delen av anläggningens yta, 11 160 kvm, kommer hyras av Bring Danmark.
Anläggningen kommer att ha ett bra skyltläge och ligga i direkt anslutning till väg E20.
Utvecklingen utförs av Logicenters och fastigheten kommer att vara av en av de första crossdockanläggningarna av denna moderna karaktär.
Sortering kommer att kunna ske i två lager då byggnaden blir cirka 12 meter hög. Ett 2 000 kvm stort entresolkontor blir också möjligt tack vare höjden. Samtidigt byggs en generisk anläggning med långsiktighet för att kunna anpassas till framtida logistikbehov, exempelvis kunna konverteras till ett lager.
– Vi ser fram emot att flytta in till nya och moderna lokaler anpassade för dels vår miljöprofil men även vår stora satsning på näthandeln. Den nya logistikanläggningen stärker vår position som en av Nordens viktigaste logistikaktörer”, säger Jens Rom, Managing Director på Bring Danmark.
Crossdockanläggningen kommer att ha en tydlig miljöprofil och ska utrustas med solceller
på taket. Även personalens säkerhet är prioriterad genom en gångbro från parkeringen
till kontoret.
– Vi är otroligt stolta över att bygga en anläggning som speglar framtidens logistik i Greve. Solcellerna, gångbron och höjden är exempel på hur den kännetecknar en väldigt modern logistikanläggning. Logicenters ska alltid ligga i framkant med denna typ av fastighetsutveckling och det är kul att Bring är en del av denna resa”, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.
Bild: Logicenters