Nyheter

ÅAC Microtec tar nya order från Japan

ÅAC har under de senaste fyra veckorna erhållit fyra nya order på totalt 4 MSEK för Siriusavionik och kraftprodukter från befintliga och nya kunder i Japan. Produkterna ska levereras under andra och tredje kvartalet 2019. Dessa nya order stärker framgångarna för produktserien på den japanska marknaden ytterligare, och ger ett totalt ordervärde från Japan för produkterna på 13,5 MSEK under de senaste 12 månaderna.
Japan har i det tysta taget ledningen i den revolution som pågår inom avancerade kommersiella rymdmissioner, och genomför även missioner som tidigare endast var förbehållna nationella myndigheter. ÅAC Clyde har varit en av huvudleverantörerna av avionik och delsystem för att stödja dessa missioner som i de flesta fall ställer mycket höga krav på teknik, tidsplan och kostnader. Uthållighet i arbetet med att lösa tuffa utmaningar har varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna bakom Siriusproduktionerna som idag uppfattas som de facto standard för högkvalitativa missioner inom ”new space”. Flera japanska företag har designat nya satelliter med Siriusavionik. Detta i sig kommer att leda till uppföljningsorder vilket sannolikt ökar bolagets tillväxt ytterligare i regionen.
– Vi ser en mycket stark tillväxt för våra avionikprodukter i Japan, med en generation av unga högteknologi- ingenjörer som uppskattar fördelarna med en väldesignad produkt som ihop med en serie utvecklingsverktyg till låg kostnad underlättar och effektiviserar design och tillverkning av nya satellitplattformar. Vi ser en ständigt växande efterfrågan från Japan som är en av de ledande rymdnationerna, säger Iraklis Hatziathanasiou, Vice President Business Development.