Nyheter

Volkswagen Passat uppdateras med ny teknik

På Genèvesalongen i början av mars är det världspremiär för nästa version av Volkswagen Passat. Bland nyheterna finns nya drivlinor och uppgraderade ljus-, assistans- och infotainmentsystem samt en ny nivå av onlinetjänster. Dessutom får laddhybriden Passat GTE ökad räckvidd på eldrift.
Nedräkningen har börjat: någon gång i vår kommer det 30 miljonte exemplaret av Passat att rulla av monteringsbandet. Denna milstolpe gör Passat till den mest sålda mellanklassmodellen i världen. Efter Golf (35 miljoner exemplar) – och före den legendariska Folkabubblan (21,5 miljoner exemplar) – är Passat en av de tre populäraste bilarna från Volkswagen någonsin.
Den 8:e generationen av Passat lanserades hösten 2014. Nu är det dags för en uppdatering. Passat nummer 30 000 000 kommer att vara ett av de första exemplaren av den uppdaterade 8:e generationen. Den genomgripande tekniska uppdateringen förädlar nya Passat med de allra senaste innovationerna från Volkswagen.
Förförsäljningen startar i maj och marknadslanseringen drar igång i slutet av augusti med början i Tyskland. Den svenska lanseringen sker preliminärt i september. Mer detaljer om utrustningsnivåer, priser och motoralternativ för den svenska marknaden kommer att kommuniceras senare.
Passat är en av svenskarnas populäraste bilmodeller, mycket tack vare kombinationen av generösa utrymmen, generös utrustning, fyrhjulsdriften 4MOTION, dubbelkopplingslådan DSG och effektiva motorer. Laddhybriden Passat GTE har de senaste åren varit Sveriges mest sålda laddbara bil.
Passat var Sveriges fjärde mest registrerade modell med 13 650 bilar, varav 3 974 var en GTE. Sedan 1973 har totalt drygt 365 000 exemplar av Passat rullat ut på de svenska vägarna.
Bilden:
Batterikapaciteten har ökats med 31 % – från 9,9 kWh till 13,0 kWh.
Bild: Volkswagen