Nyheter

Åre står värd för världens första kontantfria alpina VM

Alpina VM i Åre samarbetar med iZettle och ger 120,000 besökare ett kontantfritt världsmästerskap. Genom samarbetet med fintechbolaget kan besökare enkelt köpa biljetter, mat och dryck på arenan och i evenemangets festivaltält, utan att trassla med kontanter.

iZettles kontantfria affärsplattform för småföretag ger även ett smidigare arbete för de volontärer som kommit för att hjälpa till under alpina VM.

Besökarna kan betala smidigt och säkert med allt från kontaktlösa kort och mobiltelefoner till smartklockor – vilket ämnar att minska kötiderna och lämnar mer tid över till att njuta av evenemanget, eller att åka snowboard och skidor utan att behöva krångla med kontanter. För handlarna medför detta kortare köer och minskad risk att gå miste om försäljning.

– Det känns fantastiskt att kunna bidra till världens första kontantlösa alpina VM på hemmaplan. Tillsammans med Åre 2019 möjliggör vi ett smidigare evenemang där handlarna kan ta betalt snabbare och sälja smartare, medan besökarna kan göra betalningar lika enkelt som det är att blippa liftkortet, säger Sara Arildsson, COO på iZettle.

Alpina VM pågår 4-17 februari och väntas locka omkring 120,000 besökare från hela världen. Förutom att ge smakprov på Sverige som ett land i framkant av det kontantfria samhället, är mästerskapen – världens näst största vintersportevenemang efter OS – ett exempel på hur betalningsteknologi kan göra storskaliga sportevenemang till en modern och smidig upplevelse för konsumenterna.

– Alpina VM i Åre ska vara en fantastisk upplevelse för våra besökare. Vi tror att ett kontantfritt VM förenklar för våra besökare och är en del av den upplevelsen. Vi vill lägga tid på rätt saker och erbjuda smidiga betallösningar, som ger både besökare och medarbetare en säker arena, säger Cecilia Hedenmark, CFO på Åre 2019.

Om iZettle
iZettles uppdrag är att hjälpa småföretag att lyckas i en värld av storbolag. Det finansteknologiska bolaget grundades i Stockholm 2010 och lanserade världens första chipkortläsare och app för mobila kortbetalningar. Idag erbjuder iZettles affärsplattform verktyg för småföretag i Europa och Latinamerika för att ta betalt, sälja smartare och växa. För mer information besök www.izettle.com

Bilden:
Smidiga betalningar under kontantfria alpina VM i Åre.
Foto: Jan Lundahl