Nyheter

NEM360 mässbevakning: IT-investeringarna ökar rekordartat inom infrastrukturbranschen

Efter att ha legat efter andra branscher ökar nu IT-investeringarna rekordartat inom infrastruktur, byggbransch och logistik. Detta enligt innovativa IT-utvecklingsföretaget SOTI som hänvisar till färsk statistik från SCB.
– Du måste ha applikationer som stödjer dina medarbetare oavsett var de befinner sig!
Det sade Stefan Spendrup, SOTI:s ansvarige vd för Norden, Frankrike och Benelux, i sitt anförande sent på torsdagseftermiddagen vid Nordic Enterprise Mobility Forum, Nem 360, i Vasastan i Stockholm. Ökad produktivitet, snabbare beslutsgångar och vässad konkurrensförmåga. Det förväntar sig företag i byggbransch, infrastruktur och de flesta andra sektorer av sina IT-investeringar.
Beträffande byggbranschen så konstaterade Stefan Spendrup för Stordåhd Kommunikation, efter sitt anförande, att där bedrivs det mesta av verksamheten ”ute på fältet”. Idag ofta utan en för byggföretaget digital plattform som gör det möjligt att på avstånd exempelvis styra logistik och lösa olika problem.
SOTI One är en plattform för alla åtgärder som behövs för ett företags mobility management, tillade Stefan Spendrup.
– Vi åtgärdar sådan här problem och har gjort det i 20 år.
Han exemplifierade med dörrmontören ute på byggarbetsplatsen. Som ska känna sig säker på att hen tar rätt dörr för rätt plats och att logistiken flyter på som den ska. Utan improduktiva stopp- och väntetider på grund av felaktig montering, väntan på nya dörrar och annat strul. Med andra ord sådant som en till plattformen SOTI One uppkopplad smartphone kan hålla koll på.
– Kanske med ett ”blipp” som bekräftar att du tagit rätt dörr!
Men trotts att IT-investeringarna nu stiger kraftig i byggbranschen är det här varken där eller i andra sektorer ännu en självklarhet.
– Hela 49 procent av företagen kan idag inte på avstånd lösa sådana här problem, konstaterade Stefan Spendrup från SOTI i sitt anförande på Enterprise Mobility Forum, Nem360, på torsdagen i Stockholm.