Nyheter

RINA projektleder ny bro i Genua

Rivningen och ombyggnationen har startats på Genua-bron i Italien. RINA har tilldelats kontraktet för PMC, byggnadsövervakning, hälsa och säkerhet och den nya motorvägsbron i Genua, som ska ersätta den bro som kollapsade de 14 augusti 2018.
Projektet som värderas till över 200 miljoner Euro kommer att trafikeras av cirka 60000 fordon per dag och när det är färdigt ger det Genua en ny viktig infrastruktur. Projektplaneringen och demonteringen av de återstående delarna av brobyggnaden startades den 15 december 2018, men nu sänks huvudsektionerna till dalen som det första viktiga steget vid full rivning av bron.
– Vi är mycket medvetna om att rivningen och efterföljande konstruktion äger rum i centrala Genua och därför lägger vi stor vikt vid att minska påverkan på den genovesiska befolkningen, säger Roberto Carpaneto VD på RINA Consulting och övergripande projektdirektör.
– Den nya bron är ett högprofilerat projekt både för staden och för RINA och vi är fast beslutna att se till att projektet fortskrider smidigt, i tid och på budget, vilket motiverar det förtroende som borgmästare och kommissionär Marco Bucci har satsat i RINA vid tilldelningen av projektet.
Den nya bron har ritats av Renzo Piano kommer att vara 1,1 km lång och över 45 meter hög och den kommer att slutföras under första delen av 2020 följt av en testperiod på tre månader. Den nya bron är inställd på att bli ett nytt landmärke i denna vackra stad och viktiga Medelhavshamnen.
Fakta RINA:
RINA tillhandahåller ett brett utbud av tjänster inom sektorerna Energi, Marin, Certifiering, Transport och Infrastruktur och Industri. Med en omsättning år 2017 på 437 miljoner euro, cirka 3 700 anställda och 170 kontor i 65 länder över hela världen, är RINA medlem i viktiga internationella organisationer och ett viktigt bidrag till utvecklingen av nya lagstiftningsstandarder.
Se filmen här: Video of deconstruction 08/02/19 bit.ly/GenoaBridge