Nyheter

Första skisserna för ŠKODA KAMIQ

Designskisser över ŠKODA KAMIQ visar kraftfulla konturer och nya designaccenter. En nyhet för ŠKODA är uppdelade strålkastare med varselljus upptill. En karaktäristisk kylargrill och hög markfrigång gör KAMIQ till en typisk SUV. Bilen har även en fristående skärm som syns tydligt samt elegant sätesklädsel i mikrofibermaterial.
ŠKODA bjuder på en första glimt av nya ŠKODA KAMIQ:s interiör och exteriör. KAMIQ är den andra modellen från det traditionella, tjeckiska märket som använder sig av det nya interiörkonceptet. Med sitt kraftiga, robusta utseende vidareutvecklar stads-SUV:en den tjeckiska biltillverkarens framgångsrika designspråk för SUV:ar och kommer med några nya höjdpunkter, inklusive uppdelade strålkastare med varselljus upptill – för första gången i en ŠKODA.
I frontpartiet definieras det kraftfulla och självsäkra utseendet på nya ŠKODA KAMIQ stads-SUV:en av en bred, upprätt kylargrill som kommer med dubbla ribbor, något som är typiskt för ŠKODA:s SUV-design, och fångar upp de karaktäristiska linjerna hos motorhuven ovanför. Den slående tornadolinjen gör att bilen ser längre ut och ger perfekt harmoni med bilens dynamiska takutseende. Den robusta, silverfärgade frontspoilern understryker off-road-känslan hos modellen. En höjdpunkt när det gäller frontpartiet är den nya, tvådelade LED-strålkastardesignen – för första gången i en ŠKODA – med varselljusets ljusband positionerat ovanför huvudstrålkastarna. Dessutom är KAMIQ den första bilen från ŠKODA som har dynamiska körriktningsvisare fram och bak. Strålkastarlinserna med kristalleffekt och LED-enheterna förhöjer bilens premiumkänsla.
Balanserade proportioner och tidlös design
Den höga motorhuven är en viktig del av sidovyn. Extra markfrigång, stora hjul och diffusor understryker kraften hos ŠKODA KAMIQ. Balanserade proportioner, rena ytor och en modern, men ändå tidlös, design maximerar modellens dynamiska, sportiga utseende. Det tydliga definierade bakpartiet utgör en omtolkning av ŠKODA:s klassiska C-formade bakljusdesign och innehåller kristallformer som påminner om dem i frontpartiet. ŠKODA KAMIQ är den första SUV:en i Europa som har texten ŠKODA i mitten av bakluckan i stället för den bekanta ŠKODA-logotypen.
Interiören i ŠKODA KAMIQ karaktäriseras av det nya interiörkonceptet som för första gången presenterades i VISION RS-studien. En karaktärslinje går runt den fristående skärmen, som sitter placerad högt upp i förarens synfält, vilket reflekterar motorhuvens linjer och dessutom utgör ett ergonomiskt stöd för handen som använder pekskärmen. Med tillvalet Virtual Cockpit som omfattar en av de största skärmarna i segmentet på 10,25 tum erbjuder ŠKODA ännu en digital höjdpunkt i nya KAMIQ. Instrumentpanelen som har fått en ny utformning fortsätter sömlöst uttrycket hos exteriörens designspråk. Sidofläktarna sträcker sig in i dörrarna vilket visuellt förstärker rymlighetskänslan i KAMIQ.
Ny ytmarmorering, varma färger och punktbelysning
Instrumentpanelen med ny, genomarbetad dekor och framdörrarnas paneler har en högkvalitativ, mjuk yta med en ny kristallstruktur som baseras på en unik marmorering som även i framtiden kommer att symbolisera märket ŠKODA:s design. Punktbelysningen som finns i färgerna koppar, rött eller vitt, bidrar också till den behagliga atmosfären. Färgerna ger en visuell accent till interiörfärgerna och skapar en kontrast mot sömmarna i sätesklädseln. Suedia, ett exklusivt mikrofibermaterial, finns tillgängligt som klädselalternativ.
Gott om plats tack vare den långa hjulbasen
Tack vare den modulära plattformen (MQB) erbjuder ŠKODA KAMIQ det generösa interiörutrymme du förväntar dig från en ŠKODA. Med en hjulbas på 2 651 mm erbjuder bilen generöst knäutrymme på 73 mm bak. Bagageutrymmesvolymen är 400 liter, vilket ökar till 1 395 liter när baksätets ryggstöd fällts ned.
Världspremiär för nya ŠKODA KAMIQ sker mellan den 5 och 17 mars 2019 på den internationella bilsalongen i Genève.
Bild: ŠKODA