Nyheter

Finalisterna klara till Sveriges ledande logistikpris

Nu är finalisterna klara för Sveriges ledande logistikpris PostNord Logistics Award som delas ut för 17 året i rad. Den 21 mars premieras den mest innovativa och effektiva logistiklösningen i Sverige. Årets finalister är Alfa Laval, Servistik, Sportamore och ECMO Centrum.
Juryn har tagit hänsyn till tre grundpelare vid utnämningen av finalisterna; logistiklösningarnas innovationskraft, effektivitet och lönsamhet, samt bidrag till samhällsansvar i form av mindre klimatpåverkan och bättre arbetsförhållanden.
– Årets samtliga finalister har logistiklösningar som visat sig vara både lönsamma och konkurrenskraftiga. Genom priset vill vi lyfta dem som skapar smarta logistiklösningar och inspirera fler aktörer till hur innovativ logistik både kan stärka affären och göra den mer hållbar och mer effektiv, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet.
Vilken aktör som tar hem årets PostNord Logistics Award utses den 21 mars på Logistikseminarium, där också fjolårets vinnare medverkar som talare. Läs mer om priset här.
2018 års nomineringar till PostNord Logistics Award:
ALFA LAVAL
Genom ett långsiktigt, uthålligt arbete har Alfa Laval skapat god kontroll av och en global process för verksamhetens omfattande transporter. Lösningen ger betydande kostnadsbesparingar, en bättre kundupplevelse, överblick och möjlighet att göra miljömässigt kloka transportval.
SERVISTIK
Med ett industriellt logistiktänkande säkerställer Servistik att materialförsörjningen till byggarbetsplatser sker samordnat, väl planerat och just-in-time. Genom smart planering och samordning skapas även förutsättningar för en bättre miljömässig hållbarhet och positiva effekter på arbetsmiljön.
SPORTAMORE
Med beslutsamhet och på kort tid har Sportamore byggt upp ett effektivt logistikmaskineri som snabbt och med hög servicegrad hanterar leveranser till allt mer kräsna konsumenter. Den automatiserade och flexibla lagerlösningen klarar även av att hantera fluktuationer i efterfrågan och ger verksamheten en god förmåga att klara en fortsatt snabb tillväxt.
ECMO Centrum
Med hängivenhet och ett totalt fokus på patienten har ECMO Centrum på Karolinska Universitetssjukhuset utvecklat en logistik som utmärks av snabbhet, kreativ problemlösning och en ambition att i varje enskilt fall lösa sin uppgift på mest effektiva sätt.
Bild: PostNord