Nyheter

Thomas Cook flyttar till Logicenters fastighet i Landskrona

Nu kliver fastighetsaktören Logicenters in i Landskrona och utvecklar därmed i Skåne för första gången. En modern logistikanläggning med solceller på taket ska uppföras i Kronan företagspark. Den 24 000 kvm stora fastigheten beräknas vara färdigställd under 2020 och Thomas Cook Travel Retail blir första hyresgäst att flytta in.
Som den ledande ägaren och utvecklaren av moderna logistikanläggningar har Logicenters hög närvaro i logistiska knutpunkter i Norden. Nu etableras fastighetsaktören i Skåne genom en nyutveckling på Företagsvägen i Kronan företagspark, ett bra logistikläge i Öresundsregionen. Anläggningen uppförs med bra skyltläge längs E6, där bland andra Santa Maria och Oatly varit verksamma i företagsparken sedan flera år tillbaka.
– Vi är väldigt nöjda över att ha hittat rätt plats för etablering i Skåne. Landskrona stad satsar mycket på logistik och vi är positiva till fler projekt här. Det är glädjande att Thomas Cook valt att jobba med oss och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete. För den som är ute efter en bra logistikplats i Öresundsregionen är den andra halvan av fastigheten fortfarande tillgänglig, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.
Förutom anläggningens moderna specifikationer kommer solceller att installeras på taket, något som går i linje med Logicenters strategi kring hållbarhet och energieffektivisering.
Byggnationen startar omgående och anläggningen beräknas stå färdigställd under andra kvartalet 2020. Av fastighetens totalt 24 000 kvm kommer hyresgästen Thomas Cook Travel Retail att nyttja 12 000 kvm, fördelat på 10 000 kvm lager, 1 500 kvm entresol och 500 kvm kontor.
– Vårt nya läge i Kronan företagspark möjliggör för oss att öka kapaciteten för onlineverksamheten Airshoppen, där våra resenärer kan förhandsbeställa sina taxfreevaror. Logicenters var en självklar samarbetspartner då de kunde uppfylla våra höga logistiska krav, däribland att fastigheten skulle vara så energieffektiv och hållbar som möjligt, säger Magnus Persson, Warehouse Logistics Manager på Thomas Cook Travel Retail.
– Vi hälsar Thomas Cook varmt välkomna till Landskrona. Detta visar återigen på vilka styrkor Landskrona har som etableringsort och att staden är attraktiv för många olika branscher, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.
CBRE har varit rådgivare åt Logicenters i uthyrningen av den 12 000 kvm yta som Thomas Cook Travel Retail hyr i Kronan företagspark.
Bild: Logicenters