Nyheter

Norwegians svenska bolag har fått tillstånd att flyga till USA

Norwegians svenska dotterbolag Norwegian Air Sweden (NSE) har fått tillstånd av amerikanska transportdepartementet (DOT) att flyga till och från USA. Tillståndet är ett första steg mot att börja flyga långlinjer med Norwegians svenska bolag – både västerut och österut.
I december meddelade Norwegian att bolaget har fått ett operativt drifttillstånd av Transportstyrelsen, ett svenskt AOC (Air Operator Certificate). Det svenska bolaget Norwegian Air Sweden (NSE) ger Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU. Det bidrar dessutom till fler möjligheter för ökad tillgänglighet i Sverige och utökade trafikrättigheter till USA och Asien.
I och med att amerikanska transportdepartementet nu har beviljat Norwegians svenska bolag att flyga till USA, fortsätter planeringen av vilka linjer som ska trafikeras med det svenska drifttillståndet.
– Vi är glada över att nu ha amerikanskt tillstånd även för det svenska bolaget att kunna flyga till USA. Nu fortsätter arbetet med att planera vilka linjer som ska trafikeras med det svenska bolaget och vi tittar både västerut och österut. Utökade trafikrättigheter gynnar hela Skandinavien i form av fler direktlinjer vilket i sin tur leder till fler turister och att fler jobb skapas, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.
– Det av regeringen bildade Arlandarådet har som mål att göra Arlanda till Nordens ledande storflygplats. Vi både kan och vill bidra till detta mål – dessutom på ett hållbart sätt med en av världens yngsta och mest bränsleeffektiva flygplansflottor. Men flygskatten försvårar snarare än förenklar möjligheten för flygbolag bidra till minskade utsläpp, fortsätter Kjos.
Bild: Norwegian