Nyheter

Första klassen från Transportledare Grön Logistik på Teknikhögskolan examinerad

EFTER TVÅ ÅRS STUDIER är nu den första klassen från yrkeshögskoleutbildningen Transportledare Grön Logistik på Teknikhögskolan examinerad och de studerande är redo för ett nytt yrkeskapitel. YH-utbildningen läses på distans med några träffar i Uddevalla under studietiden, vilket bitvis har varit intensivt och krävt stort engagemang från de studerande, då flera även har kombinerat studierna med arbete.
Tänk dig att gå från lastbilschaufför till logistikchef på två år eller att förändras och växa som människa på grund av att du ständigt utmanat dig själv på så kort tid. Det, och mycket mer, är saker som den första avgångsklassen tar med sig efter examen. Catrin och Andreas är två av de nyexaminerade studerande som gjort en spännande resa, både karriärmässigt och utvecklingsmässigt.
Andreas Lövgren, 30, bor i Luleå och är en av de studerande som verkligen lyckats. Från att ha varit utbildad lastbilschaufför till att få erbjudande om jobb i en chefsposition inom en annan bransch på endast två år säger mycket om Andreas kompetens och drivkraft, men också om YH som utbildningsform. Numera arbetar han som logistikchef på ShoreLink AB Nord. Vägen dit har varit både omväxlande och rolig, där Andreas redan under sin första tid på utbildningen sökte LIA (lärande i arbete), vilket innebär praktik på en arbetsplats inom yrkeshögskolan. Detta resulterade i ett sommarjobb som driftplanerare som sedan övergick i en tillsvidareanställning som fartygsagent redan innan själva LIA-perioden startade.
Catrin Kilén, 38, är också en av dem som genomgått en spännande hållbar resa, inte enbart arbetsmässigt utan även personligen. Efter 15 år på samma företag kände hon att det var dags att ta nästa steg i sin karriär och förändra tillvaron. Logistikintresset hade succesivt växt fram och därav kändes valet att läsa YH-utbildningen Transportledare Grön Logistik på Teknikhögskolan naturligt. Något som lockade Catrin var utbildningens hållbarhetsperspektiv – den gröna logistiken – och hur man kunde tänka för att transportera så miljövänligt som möjligt. Att det är en distansutbildning med möjlighet att även sitta med på plats i realtid var en faktor som Catrin uppskattat mycket.
Jag har upptäckt att lyssna på utbildaren i realtid och sedan kunna kolla på inspelningarna igen har varit det bästa sättet att lära mig, säger Catrin Kilén, nyexaminerad studerande.
För Catrin har utbildningen inte bara varit en kunskapsresa inom logistik, utan även en resa i att våga utmana sig själv och testa nya saker som inte alltid känns helt bekväma. Att hålla i presentationer och vara delaktig i utbildningens ledningsgrupp som studeranderepresentant har både förändrat och stärkt henne som person.
Utbildningen till Transportledare Grön Logistik har inte bara gett mig ny kunskap och ett nytt jobb, utan även gjort mig modigare och starkare som person, avslutar hon