Nyheter

HCL Technologies och IBM i molnsamarbete

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) och IBM har ingått ett samarbete. Samarbetet är utformat för att hjälpa gemensamma kunder över hela världen att effektivt dra fördel av hybrid-molnlösningar.
HCL lanserar nya tjänster med fokus på att hjälpa företag med att bygga och migrera applikationer till molnplattformen IBM Cloud Private. Tjänsterna kommer att bli tillgängliga via HCLs Cloud Native Labs i London, New York och Noida, senare under året.
HCL:s erbjudanden omfattar bland annat molnstrategiutveckling, applikationsutveckling, cloud-native-relaterade tjänster och kvalitetssäkring – vilka alla ska ingå i de erbjudanden som omfattas av IBM Cloud.
Dessutom kommer HCL att hjälpa företag att migrera ISV-lösningar till IBM Cloud och HCL och IBM ska hjälpa kunder att bygga gemensamma lösningar som omfattar IBMs AI-erbjudanden.
– HCL kommer att erbjuda tjänster som är viktiga i kundens satsningar på lösningar som är byggda för molnet (cloud native), säger Kalyan Kumar, HCL Corporate Vice President och CTO. HCL:s team kommer att hjälpa kunder att ta tillvara på de nya möjligheter som finns och att se var IBMs hybridmoln-lösning effektiviserar satsningar på cloud native. HCL:s Cloud Native Labs kommer att bli en plattform där IBMs kompletta utbud och metodologi kopplas samman och utgör en helhetslösning för molnsatsningar.
– Application & Platform Transformation är avgörande för organisationer i deras satsning på hybrida molnlösningar. Trots det är det få företag som har moderniserat sina satsningar i den utsträckning som är möjlig, säger Denis Kennelly, General Manager, IBM Hybrid Cloud Integration. Våra hybrida molnlösningar kombinerat med HCLs expertis kommer att göra det enklare för kunder att påskynda sina molnsatsningar. Vi ser fram emot att jobba med HCL för att gemensamt driva förändringsarbete över hela världen.