Nyheter

Nobina genomför strategiskt förvärv och satsar på omsorgsresor i Danmark

Nobina ingår avtal om att förvärva delar av bussföretaget Örslev Holding ApS i Danmark. Genom förvärvet stärker Nobina sin position på den danska marknaden inför kommande anbud och breddar verksamheten till omsorgsresor och den särskilda kollektivtrafiken i Danmark.
Förvärvet omfattar en verksamhet om ca 16 bussar inom den upphandlade kollektivtrafiken på södra Själland samt 21 minibussar för omsorgsresor. Köpeskillingen motsvarar 15,5 MDKK på kassa och skuldfri basis.
Örslev är ett privatägt kollektivtrafikföretag med verksamhet på södra Själland och så sent som 2018 tilldelades man priset för, ”Årets bussoperatör” av MOVIA som ansvarar för kollektivtrafiken på Själland.
– Genom förvärvet av Örslev, stärker Nobina sin marknadsposition och breddar verksamheten till särskild kollektivtrafik i Danmark. Jag ser fram emot att hälsa våra nya kollegor välkomna till Nobina och med samlad kompetens fortsätta att utveckla kollektivtrafiken och tillgängligheten i samhället, säger Niels Peter Nielsen, vd för Nobina Danmark.
– Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med Nobina, en etablerad och långsiktig operatör i Danmark. Nobinas kunnande inom kollektivtrafiken och starka värderingar kommer kunna fortsätta utveckla både medarbetare och verksamhet, säger Ole Pedersen, vd på Örslev.
De förvärvade delarna av Örslev omsatte under 2018 ca 40 MDKK och EBITDA uppgick till 4,4 MDKK.