Nyheter

Stark start av Kristoffersson

Johan Kristoffersson kunde summera en fin första dag på Rally Sweden, med snabbaste tid på morgonens shakedown och därefter endast 2,2 tappade sekunder jämfört med bästa R5-ekipage runt Färjestad-travets slaskiga bana.
I slask och tö laddade Johan Kristoffersson rejält runt Färjestad-travet när Rally Sweden inleddes på torsdagskvällen.
− Idag tar vi med oss shakedown framför allt, säger Kristoffersson. Vi var snabbast på både första och tredje rundan. Det hade jag väl inte trott.
Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren markerade sin närvaro även mot WRC 2 Pro-förarna.
− Visst, det är en ganska speciell karaktär på den sträckan, men det visar väl ändå att vi är på samma världskarta som de bästa och ger mig en bekräftelse på den känsla jag har, påpekar Johan.
Under kvällen tog han sig sedan, tillsammans med co-drivern Stig Rune Skjaermoen ner till Karlstad och onödigt många plusgrader. Superspecialen runt travbanan på Färjestad blev en uppvisning i slask.
− Svårkört. Löst och blött. Det var nästan som att köra med vattenplaning, berättar Johan, som fick en dålig start, men gjorde en snabb och stabil körning utan risker med sin Polo GTI R5.
− Det är svårt att ta tid, utan handlar bara om att inte göra misstag och därmed tappa en massa tid. Det är trots allt många rallyn som har förstörts där inne.
Johan och Stig Rune körde in på 1:41,5 och var därmed 2,2 sekunder bakom finländaren Eerik Pietarinen som var snabbaste WRC 2 Pro-förare på 1:39,3. Johan var så långt snabbast i WRC2-klassen, men blev sedan passerad av två ekipage som körde efter WRC-gänget och därmed hade lite andra förutsättningar. Jari Hutttunen noterade där också han 1:39,3.
De små differenserna spelar liten roll när rallyt börjar på allvar under fredagen, och då i mer vintriga förhållanden i norra Värmland och Norge.
− Det viktigaste är nu att få en bra känsla inför de sträckorna och att hinna få riktigt med sömn, avslutar Johan efter torsdagskvällens prolog.
Stallkompisen Ole Christian Veiby tog sig också runt Färjestad utan större problem. Han noterade 1:46,8 och var därmed distanserad av täten med 7,5 sekunder.
Bilden:
I slask och tö laddade Johan Kristoffersson rejält runt Färjestad-travet när Rally Sweden inleddes på torsdagskvällen.
Foto<: Volkswagen