Nyheter

Flygbolaget BMI i konkurs – ställer in alla avgångar

Det brittiska flygbolaget BMI har gått i konkurs och samtliga avgångar ställs in. Därmed berörs alltså resande från Karlstad Airport, som nu kommer att få resa med det estniska bolaget Nordica.Det skriver SVT Nyheter.
Flygbolaget uppger att det är både högre bränslepriser och brexit som lett fram till att det gått omkull. Bolaget har 376 anställda i England, Tyskland, Sverige och Belgien och flyger mellan 25 europeiska städer, uppger omni.se.
På lördag kväll 16 februari meddelade BMI att man försatt bolaget i konkurs och alla flygningar inställdes omedelbart. En tillfällig lösning med estniska bolaget Nordica kommer att ordnas för alla med flygbiljetter på söndagens och måndagens flighter, skriver Karlstad Airport i ett pressmeddelande:
– Det är väldigt tråkigt och mycket oväntat att BMI kommer med det här beskedet nu, dessutom under rallyhelgen när de värmländska skogarna är fulla av utländska gäster som ska resa hem på söndag och måndag. Därför är vi väldigt glada över den här snabba lösningen med Nordica, säger Hans Wennerholm, vd på Karlstad Airport.
Alla som har biljetter med BMI till Frankfurt på söndag 17/2 eller måndag morgon 18/2 får resa med en Bombardier CRJ900 med plats för 88 resenärer, som flygs av estniska bolaget Nordica på måndag morgon kl. 06:30 från Karlstad.
– Denna lösning är tillfällig och hur framtiden ser ut med en linje Karlstad-Jönköping-Frankfurt är i nuläget oklart. Vi för diskussioner med olika flygbolag men i nuläget finns ingen ersättare på linjen, säger Hans Wennerholm.