Nyheter

Händelserik dag – men Ole Christian fortsatt i topp

Det blev en mycket händelserik dag i Rally Sweden, men i toppen på WRC 2-klassen tronar fortfarande Ole Christian Veiby, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS. Stallkompisen Johan Kristoffersson tappade nästan två minuter på ett besök i en snövall, men jagar vidare i kampen om att bli bäste svensk.
Ole Christian Veiby fortsätter flyga högst i WRC2-klassen.
− Veiby har gjort ett superjobb och inte satt ett hjul fel på hela rallyt, samtidigt som han har gjort helt rätt värderingar, säger imponerade stallchefen Tommy Kristoffersson.

Ole Christian själv var förstås nöjd med dagen, även om den inte var helt felfri.
− Första loopen var bra, men andra vändan slet vi lite och tappade en del tid, konstaterar norrmannen.
Inför söndagens avslutande etapp leder Kongsvinger-föraren, i sin Polo GTI R5, med tolv sekunder före vilt jagande finländaren Jari Huttunen.
− Han har kört grisfort, men vi har ändå tolv sekunder och jag tror att första sträckan imorgon passar oss väldigt bra, säger en ändå lugn och avslappnad Veiby och får stöttning från teamchefen.
− Jag tror Ole Christian har en växel till att lägga i, säger Tommy Kristoffersson.
För Johan Kristoffersson ändrades förutsättningarna efter lördagens serviceuppehåll. Hans andraplats byttes då mot en sjätte efter ett ödesdigert besök i en snövall.
− Vi sa faktiskt på genomkörningen jag och Stig Rune att någon skulle komma att köra av där, och det gjorde vi. Vi följde spåren, men kom väl lite längre ut än de andra, berättar Johan, som ändå inte ångrar sin satsning, trots nästan två tappade minuter.

− Jag brukar alltid prata om att det viktigaste är att samla poäng, men här är vi för att lära oss så mycket som möjligt. Vi kör allt vi orkar istället för att gå på säkerhet.

En inställning som delas av Tommy Kristoffersson.
− Visst, det kändes fruktansvärt jobbigt när vi fick reda på vad som hade hänt, men jag tycker ändå att vi har resonerat rätt. Vi är här för att vi vill framåt och uppåt. Nu höll det inte den här gången, men jag tror Johan har lärt sig otroligt mycket som kan vara nyttigt om vi tittar framåt.
Och även om Kristoffersson tappade tätkänningen i WRC 2, så är han kvar i tävlingen och har en intressant uppgift framför sig inför söndagen. Från sin sjätteplats bland R5-bilarna jagar han Emil Bergkvist, 16,9 sekunder framför.
− Jag ska pröva att bli bäste svensk i WRC 2, lovar Johan.
Bilden:
Ole Christian Veiby fortsätter flyga högst i WRC2-klassen.
Foto: Volkswagen/McKlein