Nyheter

Västtrafiks bussar får nytt utseende

Nu rullar de första bussarna med Västtrafiks nya utseende ut på vägarna. Det är åtta bussar i Ale som målats om i en ny blå nyans och i ett nytt mönster. Alla Västtrafiks bussar kommer att stegvis få den nya designen i samband med att fordon byts ut vid avtalsförnyelser.
– Den här nya, lite ljusare blåfärgen passar bättre överens med Västtrafiks övriga formspråk. Våra bussar är ju de främsta reklampelarna för oss ute i trafiken så det känns spännande att få ge dem ett nytt och modernt utseende, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad, Västtrafik.
Färgen som bussarna målats i är densamma som Västtrafiks huvudfärg och mönstret är framtaget för att försöka skapa en tydligare identifikation med Västtrafik. Mönstret används redan idag inom andra områden av Västtrafiks kommunikation.
1 900 bussar
Bussarna som nu rullar ut i Ale är de första som får den här nya färgen. Men i samband med att ny trafik upphandlas framöver kommer samtliga av Västtrafiks nästan 1 900 bussar få det nya utseendet på sikt. Den uppdaterade designen gäller bara utsidan på bussarna och påverkar inte insidan.
Eftersom bussarna lackas om vid nya avtal med partnerföretagen kommer det inte innebära några avbrott i trafiken och innebär inte heller någon extra kostnad för Västtrafik.
Till sommaren kommer ytterligare 19 bussar med nytt utseende att börja rulla i Ale och därefter är det Kungsbackas tur att få bussar med den nya designen.
Bilden:
Alla Västtrafiks bussar kommer på sikt att målas i den ljusare blå färgen och med det grafiska mönstret.
Foto: Jesper Wiberg