Nyheter

Aeromon går över till produktionsfas

Första distributörsavtalet på plats. Aeromon-tekniken används redan i kommersiell verksamhet.
Aeromon – Företaget bakom den kompakta och anpassningsbara utsläppsmätningsenheten som kan användas i drönarmonterade, handhållna och fasta konfigurationer för att avslöja dolda industriella utsläpp har meddelat lanseringen av sin första kommersiellt tillgängliga produkt. Företaget syftar till att hjälpa industrins aktörer inom sjöfart, olja och gas, avfall- och återvinning och pappers- och massaindustrin mildra miljöskador och uppfylla utsläppsreglerna på ett billigt, effektivt och säkert sätt.
– Aeromon har skapat den första FSC-mätningen (Fuel Sulphur Content) i världen som kan distribueras på både fasta och roterande drönare. Det betyder att industrioperatörer kan välja en utsläppsmätningslösning med kostnadspunkter och operativa möjligheter där de verkligen behöver förstå hur deras handlingar påverkar miljön – och vad de kan göra för att sänka dessa effekter, sa Aeromons VD Teppo Virkkula.
– Vår lösning används redan av Europeiska sjösäkerhetsbyrån (European Maritime Safety Agency) för att övervaka sjöfartens svavelhalter. Vi vill ge industrin de verktyg som behövs för att ta kontroll över flyktiga utsläpp. Vi har investerat betydande tid i att bygga en helt ny lösning som stöds av en robust leverantörskedja, partnernätverk och distributionskanaler som kan skala med framtida efterfrågan. Vi är redo att hjälpa industrin att hantera utmaningen med flyktiga utsläpp på lång sikt , avslutade Teppo Virkula.
Den 18 februari kunde industriföretag kartlägga flyktiga utsläpp över ett stort antal landbaserade och maritima platser, inklusive de som traditionellt har svårt att få tillgång till. Sändningar är planerade att börja i slutet av februari, med företagets första distributör redan på plats för Spanien och Portugal.
– Vi vill erbjuda våra kunder de bästa möjliga produkterna och tjänsterna för att uppfylla deras nuvarande och framtida behov, säger Juan Carlos Cuchillo. Division Manager Analytica & Environmental på Izasa Scientific Spanien och Portugal. Vi har märkt en ökad efterfrågan på utsläppsövervakning på vår marknad och vi var imponerade av de nya möjligheter som Aeromon-lösningen ger. Vi är glada att samarbeta med Aeromon, avslutade han.
Aeromons modulär BH-12-utsläppsmätningsanordning kan enkelt växla mellan luftburna, handhållna och fasta konfigurationer. Modulhuset kan konfigureras för att mäta och visualisera mer än 70 olika typer av gaser och partiklar. Aeromons molntjänst gör anpassningar för lokala väderförhållanden, kartläggningspotential läckagepunkter och flyktiga utsläpp hotspots på visualiserade kartor över övervakningsområdena.
Företaget tilldelades 2018 Frost & Sullivan Customer Value Leadership Award för utveckling av Top-notch sensormätningslösningar med effektivitet, tillförlitlighet och mångsidighet oöverträffad på marknaden. Företaget har framgångsrikt ingått piloter med ett antal kommersiella operatörer, inklusive Stora Enso, Gasum och UPM.