Nyheter

Hit reser svenska resenärer under sportlovet

Vintern är högst närvarande och det är många som väljer att resa bort under den långa och kalla årstiden. Norwegian har tagit fram en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer under sportlovet. Hela 70 procent av de mest populära destinationerna under sportlovet går till varmare breddgrader. London hamnar på första plats följt av soliga Malaga, Alicante, Las Palmas och Dubai.
På första plats hamnar den ständigt aktuella storstaden London som lockar med sina många sevärdheter samt stora utbud av restauranger och shopping. London ligger bara ett par timmars flygresa bort och är därmed ett lättillgängligt och perfekt resmål för kortare vistelser. Även de nordiska huvudstäderna Helsingfors och Köpenhamn återfinns på listan som bra alternativ för kortare resor.
Listan visar även att hela sju av de tio populäraste utlandsdestinationerna går till varmare breddgrader, framförallt södra Europa. Spanien är det mest populära resmålet och lockar med sitt behagliga klimat och vänliga befolkning. Av de utomeuropeiska långdistanslinjerna är Bangkok populärast. Bangkok fortsätter att vara en av svenskarnas favoritdestinationer och lockar både de som vill uppleva storstadspuls och de som vill besöka den thailändska övärlden.
–Sju av de tio mest bokade utlandsdestinationerna återfinns på varmare breddgrader vilket tyder på att många svenska resenärer längtar efter sol och värme vid den här tiden på året. Framförallt är det resmål i Sydeuropa som lockar men även långlinjedestinationen Bangkok är populär bland sportlovsresenärer. Det är positivt att resenärerna uppskattar Norwegians breda och prisvärda utbud av direktlinjer till olika destinationer i moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.
De tio mest bokade utlandsdestinationerna bland svenska resenärer under sportlovet 2019:
1.London
2.Malaga
3.Alicante
4.Las Palmas
5.Dubai
6.Rom
7.Barcelona
8.Köpenhamn
9.Bangkok
10.Helsingfors
Bild: Norwegian