Nyheter

Ny app ska inspirera fler nyanlända att hitta rätt jobb och utbildning

Nu kan nyanlända hjälpa andra nyanlända att visa vägen till jobb och utbildning genom appen Join Lernia. Vi får följa nyanlända i deras resa från ny i Sverige till utbildning och jobb. Join Lernia är framtagen av utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia.
– Appen inspirerar genom verkliga historier om personer som lyckats få jobb eller hittat den utbildning de vill gå. Alla som vi följer ger sina egna tips om hur man får ett jobb eller hittar utbildningen som leder till jobb i Sverige, säger Omar Al Zankah, projektkoordinator Join Lernia.
Join Lernia innehåller både intervjuer med nyanlända och en faktabank där användarna kan läsa mer om hur arbetsmarknaden och utbildningar i Sverige fungerar. Appen är på tre språk; arabiska, engelska och svenska. Join Lernia är en app riktad mot alla nyanlända i Sverige med syfte att de ska kunna få hjälp att hitta rätt jobb eller utbildning.
– Vi har låtit nyanlända vara med i arbetet med att prioritera vad som ska utvecklas. Omar Al Zankah, som själv kom till Sverige under 2015, har koordinerat arbetet med att säkerställa att vi genom hela projektet haft målgruppen i fokus, säger Sandra Salzer, projektledare för appen Join Lernia.
Tjänsten är utvecklad i samarbete med Telia och har delvis finansierats av PTS (Post-och telestyrelsen).