Nyheter

Bee Charging Solutions och Umeå Energi satsar på elbilsladdning i Västerbotten

I samarbete med Umeå Energi bygger Bee Charging Solutions (tidigare Clever Sverige) ut det publika laddnätverket i norra Sverige. Tillsammans erbjuder bolagen en helhetslösning för elbilsladdning hemma, på arbetsplatsen och längs vägen till regionala elbilsförare.
Nu fortsätter Bee att utveckla sömlösa laddlösningar som tillgodoser behovet på den svenska marknaden. I samarbetet med Umeå Energi erbjuds laddlösningar för privatpersoner, företag och fastigheter i regionen. Från den 1 april ingår även alla Umeå Energis publika laddstationer i Västerbotten i Bee´s nationella laddnätverk. Totalt rör det som om ett tiotal snabbladdare och lika många destinationsladdare i första steget. Under året kommer bolagen stegvis att bygga fler laddplatser tillsammans.
– Vi är glada över Umeå Energis förtroende och att vi nu får möjlighet att bygga ut vårt publika laddnätverk i de norra delarna av Sverige. Därmed tar vi ytterligare ett steg i ambitionen att erbjuda det mest relevanta laddnätverket för våra kunder. Tillsammans med Umeå Energi fortsätter vi att driva omställningen till e-mobilitet, säger Fredrik Nordin, CEO på Bee Charging Solutions.
Umeå Energi arbetar för ett hållbart resande i hela regionen och förutsättningar för övergången till hållbara transporter är en prioriterad fråga.
– Tillsammans med Bee erbjuder vi en helhet där all laddning ingår i samma nätverk oavsett om du laddar hemma, på jobbet eller längs vägen. Det ska vara enkelt att bidra med ett minskat klimatavtryck genom att köra elbil i Västerbotten. Samarbetet med Bee är ytterligare ett kliv i den riktningen, säger Eva Lendic Edlund, vd Umeå Energi Elhandel.
Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Visionen är en enklare vardag för kunderna och en hållbar framtid för regionen. Energibolaget omsätter ca 1,4 miljarder kronor, har drygt 400 medarbetare och är både miljö- och arbetsmiljöcertifierade.