Nyheter

Infranord tecknar kontrakt för underhåll på Mälarbanan

Infranord stärker sin närvaro i Mälardalsområdet och tecknar kontrakt med Trafikverket gällande underhåll på Mälarbanan till ett värde av 275 miljoner kronor.
Projektet påbörjas den 1 juni 2020 och sträcker sig över fem år med möjlighet till två optionsår. Uppdraget omfattar ordinarie basunderhåll inkluderat besiktningar, avhjälpande underhåll, vintertjänster och förebyggande åtgärder.
– Uppdraget på Mälarbanan är ett bra komplement till det basunderhåll som Infranord bedriver på Dalabanan och Bergslagspendeln med lyckat resultat. Samordningen mellan dessa projekt kompletterat med samordning av övriga arbeten i Stockholmsområdet kommer att göra att Infranord stärker positionen ordentligt i norra delen av Mälardalsområdet säger Johan Andersson, regionchef Mitt, Infranord.
Mälarbanan sträcker sig från Bålsta i öster till Hovsta strax norr om Örebro i väster och passerar Västerås med tillhörande bangård.