Nyheter

Ving nylanserar tågsemester

Ving presenterar nu en unik resa med tåg till Europas högst belägna stad Davos. Resan arrangeras i samarbete med en av landets främsta tågresebyråer, ”Tågbokningen.se” samt företaget ”Systrar i Bergen”, vars erfarna vandringsguider skräddarsytt innehållet och deltar på hela resan.

Tågresan genom vackra miljöer mellan Stockholm och Davos kommer att ta drygt 26 timmar med byten, via Köpenhamn, Hamburg, Basel, Landquart och Davos. Ombord på resan kommer guiderna att ge information om de upplevelser som väntar.
– Ving har arrangerat semesterresor i över 60 år och hade senast tågresor i programmet 2010. Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är nu glada över att kunna presentera premiärresan till de vackra bergsmiljöerna i närheten av Davos, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.
Dagarna kommer att fyllas av vandringar i Davos och närliggande alpmiljöer inklusive vandringsleden längs glaciären Silvretta och boendet kommer att äga rum på fyrstjärniga Hotel Waldhuus Davos.
– Vi gläder oss åt denna spännande resa och att få dela med oss av vår passion för de vackra bergen runt Davos. Bergen är en plats för alla oavsett nivå, och vi ser fram emot att få visa våra favoritplatser, säger Johanna Nygård, grundare och VD på Systrar i Bergen.
Resan är den första i Vings nylansering av tågsemestrar, som företaget arrangerade senast för nio år sedan till bland annat Verona och Gardasjön. I tillägg till denna vandringsresa arrangerar Ving även en rad andra träningsresor, däribland en vandringsresa med Systrarna i Bergen till Mallorca.
Prisexempel:
I priset, fr. 14.995 kr, ingår tågresa ToR med avresa 21/9, 2019 samt boende i fem nätter på Hotel Waldhuus Davos inklusive lokala transporter. I tillägg kan man välja olika kategorier av tågkupé.
Bild: Ving