Nyheter

HCL Technologies lanserar intelligent IoT-plattform på MWC i Barcelona

Teknologiföretaget HCL Technologies (HCL), lanserar idag på Mobile World Congress i Barcelona IoT-plattformen iCE.X.
iCE.X är en intelligent, skalbar och säker plattform för hantering av en mängd olika typer av IoT-enheter. Den nya plattformen medför sömlös och effektiv hantering och stödjer många olika protokoll, vilket effektiviserar IoT-satsningar över flera branscher. Möjligheten att dra nytta av IoT-enheter och data för att leverera skräddarsydda lösningar gör det möjligt för media- och telekomtjänsteleverantörer att skapa nya affärsmöjligheter och att framtidssäkra sina affärsmodeller.
– Telekom- och mediabranschen präglas av ökad konkurrens och nya affärsmodeller, säger Sukamal Banerjee, Corporate Vice President – ERS Sales (Hi Tech & Comm) och Head – IoT WoRKS™, HCL Technologies. Den ökande populariteten av OTT-tjänster som Netflix, kombinerat med ökade krav från kunderna har medfört att det är avgörande för tjänsteleverantörerna att erbjuda mer än bara själva infrastrukturen. IoT är en möjlighet att göra det genom att det skapas flera miljarder kopplingar, enheter och enorma mängder data som bara väntar på att utnyttjas till nya affärsmodeller.
HCL iCE.X är en heltäckande IoT-plattform som är redo för molnet. Den erbjuder verksamheter ett nytt sätt att skapa intäkter och förbättra kundupplevelsen oberoende av protokoll och specifika leverantörer. Plattformen har inbyggda funktioner för AI, och maskininlärning och är helt integrerad med automatiserade analytics-funktionalitet så att kunder kan få tillgång till värdefulla insikter från sin IoT-satsning från en enda plattform.