Nyheter

SEAT framtidssäkrar elektrisk mobilitet

Premiär för SEATs första elbil baserad på Volkswagengruppens MEB-plattform på bilsalongen i Genève.  Konceptbilen kombinerar SEATs kärnvärden med banbrytande teknik.
Under bilsalongen i Genève premiärvisar SEAT sin första helelektriska modell baserad på Volkswagengruppens MEB-plattform. Med konceptbilen ger SEAT svar på de många frågor om hur framtida mobilitet kommer att se ut, med ett fordon som fortfarande uttrycker varumärkets kärnvärden – prestanda, design och teknik.
Konceptbilen kombinerar marknadstrender vad gäller elektrifiering och uppkoppling i ett fordon som är banbrytande på marknaden.
– Denna konceptbil är ett projekt färgat av passion för SEAT, den visar vad som kan uppnås genom synergin av design, teknik och där man kreativt flyttar gränserna framåt för att möta kraven på framtida rörlighet, säger Luca de Meo, VD för SEAT.
SEATs konceptbil gör sin världsdebut på Volkswagen Group Night, 4 mars 2019, innan den flyttas till SEAT-montern på bilsalongen i Genève.
Bild: SEAT