Nyheter

De vinner Göteborgs Companipris 2018

Årets vinnare är biotechbolaget I-Tech som på ett hållbart sätt håller havstulpaner borta från fartygsskrov. Priset delas ut av Näringslivsgruppen på Göteborg & Co samt kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson, den 2 april i samband med Börssällskapets möte.
– Årets vinnare är ett företag som visat på stort entreprenörskap och nytänkande. De har genom innovativt forskningsarbete förändrat sin bransch och är nu i den absoluta framkanten av utvecklingen. I-Tech har en unik och hållbar produkt som är världsledande säger Kristin Mari Riera, projektledare på Näringslivsgruppen, Göteborg & Co.
I-Tech bildades 2000 och är en spin-off från forskning på Göteborgs Universitet och Chalmers. Det är ett forskningsintensivt bolag som applicerar bio-teknik på ett av fartygsbranschens stora problem, påväxt av havstulpaner. Genom produkten, substansen Selektope som man tillsätter i båtbottenfärg stöter man bort havstulpanerna från fartygsskrovet. Selektope är unikt vid fartygsskydd då det är den enda substansen i världen som inte har en dödande verkan på havstulpaner.
− I en stad med många spännande och lovande bolag känner vi stor ödmjukhet att stå som vinnare till Göteborgs Companipris. I-Tech, som fötts ur den lokala akademiska forskningen och som till stor del backats upp av lokala finansiärer, står mitt i en global expansion i den för Göteborg så kännetecknande marina sektorn. Vi delar äran med alla som varit med i vår knappt 20-åriga resa säger Philip Chaabane, VD på I-Tech.
Fakta om Göteborgs Companipris:
Näringslivsgruppen på Göteborg & Co delar varje år ut Göteborgs Companipris till framgångsrika företag som drivs och utvecklas i Göteborgsregionen.
Priset består av 25 000 sek och en silverstatyett.
Companipriset har sedan det instiftades 1994 mottagits av cirka 60 företag.
Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är en plattform för samverkan mellan näringsliv, organisationer, kommuner och akademi som verkar för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft. Genom initiativ och projekt stimulerar Näringslivsgruppen till långsiktig kompetensförsörjning och inkludering för att bidra till en attraktiv, levande och hållbar storstadsregion.
takter
Bilden:
Ledningsgrupp, I-Tech.
Foto: Anders Bryngel