Nyheter

SEAT el-Born: laddad för elektrifierad mobilitet

 Världspremiär för konceptbilen SEAT el-Born på Volkswagen Group Night i Genève. el-Born är den första helelektriska SEAT-modellen baserad på Volkswagengruppens MEB-plattform.
Konceptbilen visar SEATs fokus på fortsatt hållbar mobilitet.  el-Born innehåller state-of-the-art autonom funktionalitet och uppkopplingsteknik för att förbättra körupplevelesen. Bilens energitäta batteripaket kan laddas på endast 47 minuter och klarar en körsträcka på upp till 420 km
SEAT el-Born är det första 100% elektriska fordonet baserat på Volkswagen Groups MEB-plattform. En konceptbil som heter som en av Barcelonas mest ikoniska stadsdelar, El Born. En inspiration för designers och ingenjörer hos SEAT som har utvecklat ett sportigt fordon med den mest avancerade eltekniken.
– Mobilitet utvecklas och med det, bilarna vi kör. SEAT är i framkant av denna förändring och el Born-konceptet ger uttryck för den teknologin och designfilosofin som hjälper oss att möta framtidens utmaningar, säger Luca de Meo, VD för SEAT.
Bild: SEAT