Nyheter

Bilsalongen i Genève: Kia växlar upp elektrifieringen

Kia visar upp en avancerad tekniskt avancerad produktbredd helt och hållet av elektrifierade drivlinor på den internationella bilsalongen i Genève som pågår 5-17 mars.
Emilio Herrera, VD för Kia Motors Europe:
– Elektrifiering är ett viktigt inslag i Kias europeiska och globala tillväxtstrategi. En av åtta Kia-bilar säljs i Europa idag med en elektrifierad drivlina. Medan många tillverkare fortfarande pratar om sina framtida planer och intentioner för elektrifiering, har avancerade drivlinor bidragit till att öka Kias försäljning i Europa under flera år. Med nya e-Soul och de uppgraderade Niro-modellerna, som får premiär idag, och med fler elektrifierade drivlinor på väg, fortsätter vi att växa inom elektrifierade fordon.
Imagine by Kia
Konceptbilen Imagine by Kia visar hur Kia vill fortsätta utveckla bilmodeller i den spännande elektrifierade bilvärlden. Fyrdörrarsbilen kombinerar flera biltyper; en muskulös suv, en slank och elegant familjebil och en mångsidig och rymlig crossover.
Batteripacket sitter lågt monterat och laddas via induktiv laddningsteknik i en kompakt drivlina. Omtolkningen av Kias ikoniska tigernosgrill är belyst och integrerad med strålkastarna för att skapa en distinkt och kännetecknande ljussignatur. Karossen är en mix av ren metall, skarpa linjer och effektiva aerodynamiska detaljer. Designteamet utnyttjade chassitarkitekturen i den helelektriska drivlinans layout för att maximera kupéutrymmet och skapa en luftig och rymlig interiör. I ett humoristisk svar på tal till branschens nuvarande besatthet av allt större instrumentpaneler och stora skärmar, har konceptbilen hela 21 stycken högupplösta bildskärmar som löper i en kurva över instrumentpanelen.
Kia e-Soul
Nya eldrivna crossovern Kia e-Soul får en räckvidd på upp till 452 kilometer och är förberedd för nya uppkopplade tjänster. Försäljningen av nya Kia e-Soul startar i april. De svenska priserna är inte fastställda.
Tredje generationen av Kia Soul kommer endast säljas med elektrisk drivlina, Kia e-Soul.
Nya Kia e-Soul är något större än föregångaren och utnyttjar den ändamålsenliga karossformen till fullo med goda utrymmen för såväl passagerare som bagage. Lekfullheten består: sju olika entonslacker samt sju stycken tvåtonskombinationer erbjuds som blandar ljusa karossfärger med metallicnyanser för taket och backspegelkåporna.
De svenska bilarna har det stora batteripaketet på 64 kWh och en elmotor på 204 hk (150 kW) och 395 Nm som driver på framhjulen. Accelerationen 0–100 km/h går på endast 7,6 sekunder. Räckvidden enligt körcykeln WLTP är 452 kilometer och den blandade förbrukningen är endast 15,7 kWh/100 km.
Med UVO CONNECT telematiksystem är bilen förberedd för att koppla upp sig mot omvärlden och med förarens smartphone.
Kia e-Soul är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen, bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare, nödsamtsalsfunktion eCall och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.
Kia Niro Hybrid & Niro Plug-In Hybrid uppdateras
Fler än 270 000 sålda globalt, 100 000 i Europa varav 10 000 i Sverige sedan lanseringen hösten 2016 – Kia Niro är en succé. Nu uppdateras modellen med ny design och ny teknik.
De främre och bakre stötfångarna får ny design. Ljussignaturen förnyas med LED teknik; strålkastarna med Kias iskubsdesign, pilformade varselljus och bakljus. Aluminiumfälgarna med mörkgrå inlägg kommer i nytt utförande.
Bland nyheterna invändigt finns större pekskärm som tillval (10,25 tum) och uppdaterade Niro är även standardutrustad med den senaste säkerhetsutrustningen.
I körcykeln för stadskörning har Niro Plug-In Hybrid en räckvidd upp till 65 kilometer, och når 49 kilometer i den kombinerade WLTP-körcykeln för elfordon.
Försäljningen av uppgraderade Kia Niro Hybrid och Niro Plug-In Hybrid startar under andra kvartalet 2019. Priserna är ännu inte fastställda. Niro säljs med Kias branschledande 7-åriga nybilsgaranti från fabrik som standard.
Bild: Kia