Nyheter

Nu kommer den första eldrivna lätta lastbilen till Sverige

LeasePlan och SAIC Mobility Europe, som är en del av Kinas största fordonstillverkare SAIC, har nyligen ingått ett exklusivteuropeiskt avtal. Tack vare detta kan LeasePlan Sverige idag meddela att de blir först i Sverige att kunna erbjuda sina kunder SAICs eldrivna lätta lastbilar.
Avtalet innebär att LeasePlan nu erbjuder företag operationell leasing av SAICs modell Maxus EV80 som är den första och enda helt eldrivna skåpbilen i Europa. Maxus EV80 kan köra upp till 20 mil i en laddning och laddas därefter fullt på två timmar. Skåpbilen kan lastas med nära ett ton och passar allt från budfirmor till hantverkare och byggfirmor.
– Globalt sett finns det ytterst få lätta lastbilar som möter marknadens krav. I Sverige har det hittills inte funnits någon. Vårt partnerskap med SAIC gör att vi kan möta våra kunders krav på utsläppsfria fordon. Dessutom till ett väldigt konkurrenskraftigt pris jämfört med förbränningsmotorer. Att påbörja övergången mot en eldriven fordonspark är ett av de bästa och enklaste sätten för företag att minska sin miljöpåverkan, säger Malin Malm, försäljningschef på LeasePlan Sverige.
SAIC är världens sjunde största fordonstillverkare men har tidigare inte funnits tillgängliga på den svenska marknaden. Avtalet med LeasePlan är en del i företagets stora satsning på Europa.
Pieter Gabriëls, Managing Director of SAIC Mobility Europe, kommenterade nyligen avtalet.
– Att vi ingår detta avtal med LeasePlan, som är ett av de globalt ledande företagen inom Car-as-a-Service, bekräftar efterfrågan på EV80 och den omfattande tillväxtplan vi har för Europa.
LeasePlan har stort fokus på miljön och siktar på att de bilparker företaget administrerar ska vara klimatneutrala år 2030. Dessutom kommer företaget byta ut hela sin interna bilpark till elbilar 2021.