Nyheter

Tvåsiffrig försäljningstillväxt för SEAT

SEAT har landat på den Internationella bilsalongen i Genève i toppform. Biltillverkarens globala försäljning steg med 12,8% under årets första två månader jämfört med samma period 2018 och nådde en rekordvolym på 88 900 bilar.
Detta är mer än vad som registrerades under hela år 2000 (80 000). SEAT:s februariförsäljning fortsatte den stabila ökningen med en volym på 44 500 bilar, vilket är 11,4% mer än under samma månad 2018 (39 900) och ett nytt rekord för företaget.
Biltillverkaren sålde 88 900 nya SEAT under årets första två månader – en ny rekordsiffra.
Leveranserna ökade med 11,4% under februari.
CUPRA-försäljningen uppvisar tresiffrig ökning.
Fortsatt framgång för SEAT på svenska marknaden – ökade 9,45% i februari medan totalmarknaden backade 14,9%.
CUPRA-försäljningen gjorde också stora framsteg med en tresiffrig tillväxt. Under de första två månaderna 2019 levererades 3 600 bilar vilket är 101,4% mer än under samma period föregående år (*resultatet är integrerat i SEAT:s totala försäljningssiffror).
Även i Sverige fortsätter framgångarna för SEAT – ett av Sveriges snabbast växande bilmärken. Som ett av få märken ökade SEAT sin försäljning även i februari trots att totalmarknaden gick ner drygt 14,9% jämfört med föregående år.
– År 2019 har verkligen börjat på bästa sätt med en ökning på hela 14,6% under de två första månaderna jämfört med samma period i fjol, säger Per Brinkenberg, märkeschef för SEAT Sverige.
– Nu i mars lanserar vi dessutom vår stora SUV Tarraco där förhandsintresset varit väldigt stort, och vi fortsätter även att bygga ut SEATs nät av återförsäljare och verkstäder i Sverige för att öka kapaciteten ytterligare, inte minst inför den modelloffensiv som är på väg, fortsätter Per Brinkenberg.
SEAT-chefen för försäljning och marknadsföring och tillika vd för CUPRA, Wayne Griffiths säger:
– Under den internationella bilsalongen i Genéve presenterar vi företagets framtid genom konceptbilar som SEAT el-Born och CUPRA Formentor som kommer att ingå i vårt modellprogram. Vi arbetar fortfarande med framtiden i åtanke, men gläds i nuet åt att uppnå fantastiska resultat och att slå rekord månad efter månad.
SEAT fortsatte sin snabba tillväxt på ett stort antal marknader under årets första två månader. Spanien leder leveranstoppen med 17 800 sålda bilar (+4,0 %), strax före Tyskland där försäljningen ökade med 21,0 % till 16 600 enheter. Storbritannien är den tredje bästsäljande marknaden för SEAT med en tillväxt på mer än 20 % efter att ha sålt 8 100 bilar (+23,9 %).
Foto: SEAT