Nyheter

En av Europas största logistikanläggningar byggs i Bålsta

Logicenters har tecknat en avsiktsförklaring med Axfood avseende utveckling ochcuthyrning av en logistikanläggning i Bålsta. Den framtida logistikanläggningen blir en av de största och modernaste i Europa för distribution av livsmedel till såväl butik som e-handel.
Logicenters har nu tecknat en avsiktsförklaring med Axfood. Den avser utvecklingen av en logistikanläggning i Bålsta som ska hyras ut till Dagab, ett inköps- och logistikbolag inom Axfoodkoncernen. Den planerade anläggningen ska bli drygt 100 000 kvm stor och ha moderna specifikationer. Logicenters själva står för utvecklingen av logistikanläggningen
– Det blir otroligt stort för oss att utveckla en anläggning i storlek med 14 fotbollsplaner. Vi är stolta och glada över förtroendet från Axfood och avsiktsförklaringen är en bekräftelse på att vårt erbjudande är konkurrenskraftigt, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.
Marken är strategiskt belägen på adressen Håbo Lundby 2:8, strax utanför Bålsta. Med närhet till internationell flygplats, E18 och Stockholm är det ett attraktivt läge. Dessutom går stickspår från järnväg hela vägen in på markområdet, vilken kan underlätta infrastrukturen för transporter framöver.
Logistikanläggningen kommer att vara en av de största och modernaste i Europa för distribution av livsmedel till såväl butik som e-handel. Fastigheten ska bli 30 meter högt, rymma kyl- och fryslager samt bli miljöcertifierad, något som går i linje med Logicenters strategi kring hållbarhet och energieffektivisering. Logistikanläggningen ska vara i full drift
2023 och hantera både leveranser och plock till såväl Axfoods butiker som e-handelskunder.
Anläggningen kommer även innebära många arbetstillfällen.
– Med ett gemensamt högautomatiserat logistikcenter, för alla temperaturzoner, blir vi både effektivare och mer flexibla när det gäller hur framtiden inom dagligvaruhandeln utvecklas. Det stärker också vårt kunderbjudande genom att vi kan lager-hålla ett ökat sortiment och leverera snabbare och mer hållbart, säger Nicholas Pettersson, vd för Dagab som är Axfoods inköps- och logistikbolag.