Nyheter

Norwegian med passagerartillväxt och högre punktlighet i februari

Över 2,5 miljoner passagerare valde att flyga med Norwegian i februari, en ökning med åtta procent jämfört med samma månad förra året. Enligt bolagets strategi avtar tillväxten nu betydligt för att gå från tillväxt till lönsamhet.
Totalt valde 2 517 335 passagerare att flyga med Norwegian i februari. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 11 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 15 procent, mot 35 procent för samma månad föregående år. Kabinfaktorn var på 81,5 procent.
– Vi är mycket nöjda med passagerartillväxten i februari vilket är en månad som traditionellt präglas av mindre resande. Efter en period med kraftig expansion och betydande investeringar avtar nu tillväxten och vi ändrar strategi från tillväxt till lönsamhet. Med en stärkt finansiell position och minskade kostnader framöver är vi väl rustade att fortsätta kampen om kunderna, särskilt på långdistans, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.
Totalt genomförde Norwegian 99,3 av de planlagda flygningarna i februari. Punktligheten var på 83,5 procent (upp 8,8 procentenheter).
Flygbolagen Norwegian och Ryanair har sammanräknat beställt 235 plan av den nya Boeing-modell som på kort tid har kraschat vid två tillfällen. Det framgår av Nyhetsbyrån Direkts genomgång av Boeings beställningsregister daterat 31 januari 2019.

Norwegians flotta uppgår i dag till totalt 160 flygplan enligt bolaget, varav 18 är av olycksmodellen Boeing 737 Max 8. Men i Boeings orderbok finns beställningar om ytterligare 92 flygplan av modellen.
Norwegians och Ryanairs beställningsvolymer märker ut sig som klart störst bland de europeiska flygbolagen.

Foto: Norwegian