Nyheter

Phyn Plus ska skydda hem och tackla problem med vattenslöseri i Europa

Tillsammans med Uponor vill Phyn hjälpa konsumenter att minska sin vattenförbrukning och bidra till att lösa den globala vattenbristen, samtidigt som man skyddar sitt hem och sparar pengar.
World Health Organisation förutspår att hälften av världens befolkning kommer att leva i områden med vattenbrist år 2025. Uppskattningsvis går mellan 20 och 40 procent av vattnet i Europa till spillo på grund av läckor, onödig bevattning, droppande kranar och brist på teknik för vattenbesparing (källa: EU-kommissionen). Med lanseringen av Phyn Plus i Europa vill Uponor bidra till att åtgärda problemen med vattenslöseri.
Phyn Plus är den första enheten med avancerade övervakningsfunktioner baserade på tryckavkänning, som lanserats i Europa. Phyn PLUS gör det möjligt för användare att övervaka hela VVS-systemet från ett och samma ställe, den upptäcker läckor överallt i ett hem och kan automatiskt stänga av huvudvattentillförseln för att förhindra dyra skador. Unikt för Phyn Plus är att den ger husägaren detaljerad information om vattenanvändningen från deras vattenarmaturer. All konsumtion från bad, handfat, toaletter eller duschar etc., kan ses från Phyn-appen och på så sätt kan de spara och bevara vatten.
– Vi är glada över att kunna erbjuda Phyn Plus till europeiska hemägare genom vårt ledande nätverk av erfarna rörmokare och vattenspecialister, säger Jyri Luomakoski, President och CEO på Uponor.
– Vi har haft en framgångsrik lansering i Nordamerika med ett stort intresse från konsumentsidan och vi är glada över att vara i framkant av den digitala transformationen av VVS-branschen i Europa, fortsätter han.
Efter den framgångsrika lanseringen i Nordamerika möjliggör Phyn Plus nu att intelligent vattenhantering kan bli en del av smarta hem-upplevelsen för kunder i Frankrike, Sverige, Spanien och Finland. Lansering i resten av Europa sker senare under 2019.
Tekniken bakom Phyn Plus är resultatet av nästan ett årtionde av forskning och utveckling. Phyn är ett samarbetsprojekt mellan Belkin International, ledande inom lösningar för smarta hem, och Uponor. I Europa marknadsförs Phyn Plus exklusivt genom Uponor. Med ett nätverk av betrodda partners, kan konsumenterna känna sig trygga med att de kommer att erbjudas installationer av högsta kvalitet.
Phyn Plus är också kompatibel med Amazon Alexa, vilket gör det möjligt för hemägare att be sin smarta assistent om information om sin vattenkonsumtion och till och med stänga av och på vattnet (via Phyn Plus avstängningsventil) med hjälp av röstkommandon.
– I och med att smarta hemprodukter har exploderat i popularitet i Europa, såg vi 2019 som den perfekta tiden att erbjuda Phyn Plus till den europeiska marknaden och hjälpa konsumenter att ta nästa steg i att göra sina hem intelligenta på riktigt, säger Ryan Kim, CEO på Phyn.
– Vattenslöseri närmar sig kritiska nivåer i regionen, men detta problem får inte den uppmärksamhet som behövs. Genom att skydda användares hem från läckor med Phyn Plus, kan de nu vara trygga med att de gör sin del i att lösa utmaningarna med vattenbrist hemma och över hela världen, fortsätter han.
I Sverige kommer Phyn Plus att kunna köpas  och installeras via Uponors professionella partners kort efter debuten på ISH-mässan i Frankfurt, Tyskland den 11 mars. ISH är världens ledande mässa med fokus på ansvarsfull förvaltning av vatten och energi för byggnader.
Bilden:
Phyn Plus skyddar hela hemmets vattensystem från en och samma plats.