Nyheter

Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företag

Världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon har fått utmärkelsen 2019 Sweden’s Best Managed Companies, en utmärkelse som utses av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Priset delas i år ut för första gången någonsin i Sverige, och Engcon är en av de tolv vinnarna.
Jag känner en oerhörd stolthet, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Group.
Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer och med bas i Strömsund, tilldelas utmärkelsen av Deloitte i samarbete med Nasdaq och kan nu titulera sig själva som ett av Sveriges bäst skötta företag. De företag som kan vara aktuella för utmärkelsen måste vara stora företag, som fortfarande har sin bas i Sverige och att majoriteten av aktieägarna kommer från samma land. Engcon är ett bra exempel på hur ett världsledande företag kan styras på ett exemplariskt sätt från Sverige.
– Det är väldigt kul att få motta utmärkelsen, det är ett tecken på att vi gör något rätt. Jag känner en oerhörd stolthet över att få utmärkelsen och den är viktig för att visa hur stabilt företaget är och vilken seriös aktör vi är på marknaden. Men bara för att vi har fått priset betyder inte det att vi stannar här, snarare tvärtom. Det här tyder på att vi är på rätt väg och den här utmärkelsen sporrar oss än mer att fortsätta och bli ett ännu bättre företag, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Group.
Best Managed Companies är en utmärkelse som delas ut till privata svenska företag, baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet och ekonomisk utveckling. Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har, sedan dess, etablerats i över 20 länder runt om i världen. I Sverige är det premiär för utdelningen av utmärkelsen och en oberoende jury har utsett tolv svenska företag som uppnår kriterierna. Ett av dem är alltså Engcon.
Vi är stolta över att få uppmärksamma de här tolv svenska företagen. De är alla enormt framgångsrika bolag med tydlig strategisk agenda och välfungerande interna processer, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Best Managed Companies i Sverige.