Nyheter

Första spadtaget för Logicenters crossdockanläggning i Greve

Igår skedde byggstarten för den fastighet som Logicenters utvecklar i Greve, Danmark. Crossdockanläggningen beräknas stå till förfogande för hyresgästen Bring Danmark under 2020.
Nu har Logicenters tagit det första spadtaget i Greve, utanför Köpenhamn. Fastighetsaktören utvecklar en av de första crossdockanläggningarna av denna moderna karaktär. Byggnadens höjd på nästan 12 meter möjliggör både sortering i två lager och ett 2 000 kvm stort entresolkontor. Fastigheten byggs med långsiktighet för att kunna anpassas till framtida logistikbehov.
– Logicenters ska alltid ligga i framkant inom fastighetsutveckling och denna fastighets specifikationer kännetecknar en väldigt modern anläggning. Vi stolta över att bygga en crossdockanläggning som speglar framtidens logistik i en sådan viktig knutpunkt som Greve i Danmark, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.
Crossdockanläggningen kommer att ha en tydlig miljöprofil och ska utrustas med solceller på taket. Även personalens säkerhet är prioriterad genom en gångbro från parkeringen till kontoret. Hyresgästen Bring Danmark kommer att hyra större delen av fastigheten.
Bilden:
Jens Rom – CEO, Bring Danmark, Christian Wihrs, CEO, Ejcon och Mikael Sahlin Asset Manager, Logicenters.
Foto: Mikkel Bennetzen