Nyheter

Två nya direktlinjer med Ryanair till Polen från Göteborg Landvetter

Den starka expansionen för Ryanair på Göteborg Landvetter Airport fortsätter. Inför vinterprogrammet 2019 öppnar flygbolaget två linjer till Gdansk och Katowice i Polen med trafikstart i slutet av oktober. Inräknat dessa två destinationer kommer Ryanair att flyga till 19 europeiska destinationer från Göteborg Landvetter.
Flygtrafiken från Göteborg Landvetter till Polen har under de senaste två åren fördubblats med en väldigt jämn fördelning av inresande polska resenärer och utresande svenskar. Nu utökar Ryanair utbudet med två polska destinationer utöver de två befintliga Warszawa och Krakow. I slutet av oktober öppnar flygbolaget linjer till Gdansk och Katowice från Göteborg Landvetter med tre respektive två avgångar per vecka.
Mellan Gdansk och Göteborg är det främst privatresenärer som reser, i båda riktningarna.Staden bjuder på spännande arkitektur, vackra hus, bra shopping och ett stort kulturutbud. Gdansk ligger också nära ”polska Rivieran” med närhet till fina stränder och staden Sopot. Den tidigare industristaden Katowice har på senare år förvandlats till en av Polens mest innovativa, kulturellt dynamiska och ekonomiskt hållbara regioner. Dessutom är Katowice en idealisk flygplats för att enkelt resa vidare till polska skidorter, såsom Zakopane.
– Vi är glada att det snabbväxande Ryanair fortsätter att satsa på Västsveriges expansiva region och väljer att etablera ytterligare två direktlinjer på Göteborg Landvetter. Vi ser fram emot att välkomna fler polska resenärer till allt som Göteborg har att erbjuda och med en modern flygplansflotta erbjuds nu västsvenskarna smidiga förbindelser till två nya spännande weekenddestinationer, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.
Linjen mellan Göteborg och Gdansk startar 27 oktober och flygs på onsdagar, fredagar och söndagar.
Linjen mellan Göteborg och Katowice startar 30 oktober och flygs på onsdagar och söndagar.