Nyheter

Kia avslöjar ny crossover

En ny crossover från Kia får premiär senare i år. Nu släpps en första skiss på hur modellen kommer att se ut. Det är den fjärde karossvarianten på nya Kia Ceed.
Tredje generationen Kia Ceed har lanserats som femdörrars halvkombi, familjekombi Sportswagon och kombinerad kombi och coupé s.k. ”shooting brake”, ProCeed. Men modellfamiljen har inte slutat växa. En fjärde karossvariant, som tar modellen i en tuffare och mer kraftfull designinriktning, lanseras senare under 2019.
Den första skissen avslöjar modellens proportioner och designdrag.
I utvecklingen av den nya Ceed-familjen gavs det europeiska designcentret frihet att utforska flera möjliga karossalternativ. En idé stod ut över alla andra, och nu är det klart att den kommer att realiseras.
– Det finns en biltyp som vi känner mycket starkt förtjänar att vara en ny medlem av Ceed-familjen, säger Gregory Guillaume, designchef Kia Motors Europe. Modellen kommer att spela den roll som behövs för att göra Ceed-sortimentet starkare och ännu mer spännande och mer tilltalande för europeiska bilköpare. Designen blir något helt nytt jämfört med det du sett av Ceed-familjen hittills. Det här blir nästa stora överraskning från Kia.
Den nya crossoverversionen av nya Kia Ceed kommer att namnges och få premiär senare under året.
Foto: Kia