Nyheter

Försäljningsrekord för Ford Transit Sport 2018

En förnyad version av Fords 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med 185 hästkrafter gör Ford Transit Custom Sport till den mest kraftfulla versionen hittills – stylad med sina karaktäristiska, dubbla ränder. Modellen introduceras från mitten av 2019. Även Transit Connect och Transit Courier erbjuds som Sport-version.
Snart introducerar Ford den mest kraftfulla versionen av Ford Transit Custom Sport någonsin, försedd med en EcoBlue-dieselmotor med 185 hästkrafter. Den nya versionen erbjuder också ännu mer uppkopplad teknologi med FordPass Connect. Tillsammans med Transit Connect Sport och Transit Courier Sport bildar bilarna en transportbilsflotta för den som vill ha det lilla extra.
Bilarna kommer till Sverige i sommar.
– Alla nöjer sig inte med en traditionell, vit transportbil. Fords Sport-varianter attraherar kunder som vill lämna ett avtryck, samtidigt som de levererar de kraftfulla, pålitliga egenskaper som har gjort Transit-familjen så framgångsrik. Förutom att erbjuda ett iögonfallande utseende, är de uppgraderade nya Sport-versionerna försedda med responsiva och välutrustade förarhjälpteknologier, säger Hans Schep, general manager för transportbilar på Ford Europa.
Bra försäljningssiffror för Transit Sport-familjen
Försäljningen av Transit Custom Sport ökade med 58 procent under 2018 jämfört med året innan, med totalt 4 402 sålda fordon. Transit Courier Sport ökade med 52 procent under samma period, med 1 044 sålda exemplar. Därmed blev 2018 det bästa försäljningsåret för Fords transportbilar på 25 år, med över 380 900 sålda transportbilar fördelat över 20 europeiska marknader.
Mer kraft till Transit Custom Sport
Fords tvåliters EcoBlue-dieselmotor är satt som standard för Sport-varianterna. De 185 hästkrafterna innebär en kraftökning på nio procent jämfört med den tidigare varianten och därmed ett vridmoment på 415 newtonmeter. Motorn har försetts med turboladdare, högtrycksbränsleinjektioner och en rad lågfriktionselement, som sprider ut kraften över ett större varvtalsspann.
Transit Custom Sport-kunder har också möjligheten att välja mellan en sexstegad manuell växellåda och en sexstegad SelectShift-automatlåda, med ett uppskattat koldioxidutsläpp på 151 gram per kilometer och en uppmätt bränsleeffektivitet på 0,69 liter per mil.
Foto: Ford