Nyheter

Swecon fortsatt huvudsponsor för den svenska deltävlingen i rallycross-VM

Swecon Anläggningsmaskiner AB fortsätter samarbetet med Höljes Rallycross och blir titelsponsor till den svenska deltävlingen i rallycross-VM även 2019. Swecon gick in som sponsor redan 2017 och väljer nu att förnya avtalet med Höljes. ‘Swecon World RX of Sweden’ körs den 5-7 juli.
Förutom att Swecon förnyar sitt avtal, så har även Volvo Lastvagnar visat intresse för Höljes i norra Värmland och ansluter i år som sponsorpartner till VM-deltävlingen som även 2019 går under namnet ‘Swecon World RX of Sweden’. Satsningen gör att det gemensamma varumärket Volvo kommer att vara mer närvarande än tidigare år.
– Swecon med alla sina maskiner är en mycket viktig pusselbit för oss i Höljes då det ständigt behöver göras markarbeten på området och rallycrossbanan behöver underhållas. Att nu också få Volvo med oss är såklart jättekul, säger tävlingsgeneralen Morgan Östlund.
Som återförsäljare för Volvo Construction Equipment så ser Swecon samarbetet med World RX of Sweden i Höljes som ett mycket bra sätt att nå ut till sin målgrupp.
– Det finns en naturlig koppling till rallycrossen genom det behov som finns av våra maskiner för drift och byggnation under ett motorevent. Det är tredje året vi är på plats som partner i Höljes och vi ser återigen fram mot att träffa besökare, kunder och anställda i en miljö som vi alla trivs i, säger Fredrik Rigö, chef för Swecons marknadskommunikation.
Volvo Lastvagnar är även de mycket glada för samarbetet kring Magic Weekend och Höljes Rallycross.
– Det är en fantastisk folkfest som utgör en mycket bra plattform för att träffa våra kunder och motorentusiaster, säger Christina Eriksson, ansvarig för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar Sverige.
VM deltävlingen i Höljes behåller namnet, “Swecon World RX of Sweden”. Tävlingen i Höljes genomförs den 5-7 juli och är den sjätte deltävlingen i Rallycross VM som inleds i Abu Dabi 5-6 april.
Bilden:
Swecon ser till att förberedelserna, driften och underhållet under tävlingen går smidigt med maskiner från Volvo Construction Equipment.
Foto: Swecon Anläggningsmaskiner AB