Nyheter

100% eldriven billift från Versalift

VERSALIFT flyttar de tekniska gränserna med den nya 100% eldrivna billiften VTL 120.
VERSALIFT kan nu stolt presentera en helt ny spännande 100% eldriven billift. Modellen VTL 120 är monterad på en eldriven Renault Master och har imponerat stort på många viktiga kriterier. Bilen har en räckvidd på hela 100 km med max last i blandad körning. Den har även en lastkapacitet på 185 kg, inklusive förare och passagerare.
De innovativa tankegångarna hos VERSALIFT har varit grundläggande för att uppnå så imponerande resultat. Stora överväganden om de sociala konsekvenserna av ett miljövänligt alternativ har varit avgörande för att skapa eldrivna liftbilar för framtiden.
Den nya 100% eldrivna billiften VTL 120 monterad på Renault Master, kommer att premiärvisas på BAUMA 2019 i München i april. Svensk premiär blir på Elfack på Svenska Mässan i Göteborg i maj. Billiften kommer även att finnas med modellerna VTL-135-FZ och VDTL-140.
Billiften drivs av ett Litium-ion batteri och finns med antingen med ett litet (2,5 kWh) eller ett stort (5 kWh) Power-Pack. Batteriet har verkligen imponerat och överträffat förväntningarna, kravet har varit att klara minst tio arbetsmoment men har visat sig klara imponerande 20-30 arbetsmoment på det lilla batteripaketet och 40-60 arbetsmoment på det större. Man räknar med att ett arbetsmoment varar i ca 75-95 sekunder. På så sätt får man hela 90 minuters arbetstid på det stora batteripaketet.
VTL-120 går snabbt och lätt att ladda, det stora 5 kWh Power-Packet laddas 80% inom bara 3,5 timmar (med 230 V uttag). Viktiga funktioner visas på en display vid batteripaketet som finns placerade vid tornet i skåpet. Dessutom finns en display i korgen som varnar för bl.a. låga batterinivåer.
Räckvidden på 100 km ger det stor flexibilitet i arbetet, likaså den eldrivna liften som inte kommer att störa varken miljö, människor, kan arbeta i t.ex. i en stad under högtider, dagtid eller nattetid utan att störa omgivningen. Billiften kan även användas inomhus vilket ökar användningsområdet ytterligare.
VERSALIFT 120 monterad på Renault Master har en arbetshöjd på 12 meter och korglast på 120 kg. Modellerna VTL-135-FZ har en arbetshöjd på 13,5 m och VDTL-140 har en arbetshöjd på 14 m. Bilen kan köras med B-körkort.
VERSALIFT är den ledande tillverkaren i världen av liftbilar och producerar mer än 4000 liftar varje år, en siffra som ständigt ökar med anledning av den stora efterfrågan på VERSALIFT-produkter.