Nyheter

Securitas tar över säkerhetskontrollen på Örnsköldsvik Airport

Från och med idag tar Securitas över bemanningen av säkerhetskontrollen vid Örnsköldsvik Airport. Avtalet är tecknat på två år med möjlig option på 2×12 månader. Örnsköldsvik Airport har tidigare haft bemanningen i egen regi men vill nu frigöra personal till att kunna fokusera på att utveckla flygplatsen och digitalisera verksamheten.
Leif Johansson arbetar som säkerhetschef på Örnsköldsvik Airport, och hoppas nu på en ökad leveranssäkerhet.
– Sedan SAS började trafikera flygplatsen levererar vi hela passagerarprocessen, från incheckning till bagagehantering, vilket är en ny verksamhet för oss. Tidsrymden är kort från att plan landar och lyfter och mycket ska klaffa under den tiden. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla flygplatsen, inte minst digitalt, och därför vill vi nu kunna se över hur vi kan digitalisera incheckningen, säger han.
Securitas är en välkänd aktör på landets flygplatser och har bevakningsavtal med 19 flygplatser, från norr till söder. Ett av säkerhetsföretagets mål till 2020, var just att ha säkerhet- och bevakningsuppdrag på 20 flygplatser. Med Örnsköldsvik Airport är målet numera mycket nära.
– Det här är såklart ett mycket ärofyllt uppdrag på flera sätt och vi är mycket glada för förtroendet. Inte minst för vår del, då vi fortsätter att växa inom flygplatssäkerhet, så kan vi erbjuda kunden en välutvecklad leverans de kan känna sig trygga med, då vi har en gedigen erfarenhet och kunskap att luta oss mot, säger Pasi Vuorinen, regionchef Aviation, Securitas Sverige AB.
Bilden:
Securitas tar över bemanningen av säkerhetskontrollen på Örnsköldsvik Airport. Flygplatsen är nu en av de 19 flygplatser Securitas bedriver säkerhetsuppdrag vid.
Foto: Securitas Sverige AB