Nyheter

Logicenters moderniserar logistikanläggningar och minskar dess klimatavtryck

Nu har Logicenters färdigställt vidareutvecklingen av två befintliga anläggningar i finska Vantaa. Fastigheterna på totalt 22 000 kvm har renoverats både ut- och invändigt för att  minska koldioxidutsläpp och möta morgondagens logistikbehov.
Moderniseringen har bland annat inneburit nya lastkajer, ett uppdaterat ventilationssystem och snart installeras solpaneler på taken.
I maj 2018 påbörjade Logicenters vidareutvecklingen av två fastigheter på samma markområde i Vantaa, Finland. Logistikanläggningarna moderniserades i syfte att möta morgondagens funktionella och hållbarhetsmässiga logistikbehov. Nu är renoveringen av fastigheterna på totalt 22 000 kvm färdigställd.
Fastigheterna har utrustats med nya lastkajer med moderna specifikationer och belysningen har ersatts med energieffektiva LED-lampor. Ytskiktet på väggarna har renoverats och ventilationssystemet har uppdaterats. I sommar installeras dessutom solpaneler på taken.
– Nu möter anläggningarna marknadens standard kring hållbarhet, vilket vi är stolta över. Energieffektivisering har varit ett ledord under denna utveckling, där mycket resurser har lagts på att minska fastigheternas miljöavtryck. Logicenters har en tydlig strategi kring hållbarhet och det gläder mig att vår fastighetsportfölj har blivit än mer modern i samband med detta projekt, säger Jarkko Äikää, Commercial Director på Logicenters i Finland.
På adressen Manttaalitie 5–7 ligger anläggningarna på ett strategiskt viktigt läge, med närhet till internationell flygplats, Helsingfors och E18. De två fastigheterna huserar åtta hyresgäster, däribland Bufab Finland Oy, AB ME Group Oy Ltd and Logitri Oy.
Bild: Logicenters