Nyheter

Nya Mazda3 belönas med Red Dot Design Awards finaste utmärkelse

Helt nya Mazda3 har belönats med Red Dot Design Awards högsta kategori ”Red Dot: Best of the Best”, en utmärkelse som belönas för genuin och nyskapande design. Nya Mazda3 ställer sig till den växande skaran av Mazdamodeller med nuvarande designtema: Kodo: Soul of Motion, som hittills belönats med en Red Dot Design Award.
– Skönhet genom enkelhet är den avgörande principen bakom Mazda3:s design, säger Yasutake Tsuchida, ansvarig chefsdesigner för nya Mazda3. Men det handlar om mer än ren minimalistisk formgivning. Att hitta en så ren design kräver en stor ansträngning genom att prova och förfina, för att sedan göra om och hamna rätt. Det är något vi tror endast är möjligt att åstadkomma med hjälp av skickliga hantverkare som jobbar för hand med fullskaliga lermodeller.
En internationell jury väljer ut mindre än 100 produkter för den högsta kategorin ”Best of the Best”, av sammantaget 5 500 artiklar från världens alla hörn. Kriterier som måste uppfyllas inkluderar innovation, funktionalitet, ergonomi och tidlöshet. Mazda3 och övriga vinnare kommer att få sin officiella utmärkelse på 2019 års Red Dot Award ceremoni som sker på Aalto Theatre i Essen den 8:e juli, 2019.
Det här är den sjunde gången Mazda belönas med en Red Dot Design Award för sina bilar med Kodo-design. Tidigare utmärkelser har tilldelats MX-5 RF (2017), MX-5 Soft-top, Mazda CX-3 och Mazda2 (2015) samt föregående Mazda3 (2014) och Mazda6 (2013).